Kypärähuput / balaclavat

  • Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

12 Hakutulokset

Kommandopipot / kypäräpipot urheiluun

Kommandopipot / kypäräpipot urheiluun

Kommandopipo tai balaclava on kylmällä talvisäällä tehokas tapa suojata naama, pää ja kaula kylmältä. Kommandopipot ovat jo pitkään olleet suosittuja moottoripyöräilijöillä ja hiihtäjillä, mutta nykyään myös pyöräilijät ovat löytäneet tämän kätevän vaatteen.

Löydät meiltä kattavan valikoiman kypärähuppuja ja kommandopipoja kasvojen, niskan ja kaulan suojaamiseen kylmältä. Valikoimastamme löydät kypärän alle sopivia laatutuotteita muun muassa valmistajilta GORE WEAR, Löffler ja Castelli.

Kommandopipot ja kasvosuojat

Pään ja kaulan suojaamiseen tuulelta ja kylmältä talvipyöräilyssä on kolme tehokasta keinoa.

1.) Puktihuivi/kauluri ja kypäräpipo/päänauha

2.) Kasvosuoja ja kypäräpipo

3.) Kommandopipo

Sinun tarvitsee vain valita itsellesi sopivin vaihtoehto. Jotkut pyöräilijät käyttävät kommandopipoa, joka peittää koko pään ja naaman helposti alas liukuvan kaulurin sijaan. Toiset taas suosivat kasvosuojan ja pipon yhdistelmää, jolloin toisen voi poistaa ja pakata laukkuun esim. jos tulee liian lämmin.

Oma valinta – oli se sitten balaclava tai kasvosuojan/huivin ja pipon yhdistelmä – riippuu pitkälti siitä, kuinka muuntautuvan vaatetuksen haluat lenkeillesi.

Mistä materiaalista kommandopipot valmistetaan?

Kommandopipot/balaclavat ja kasvosuojat suunnitellaan käytettäviksi kylmillä säillä, joten valmistajat käyttävät niissä yleensä lämpimiä materiaaleja.

Siksi ne ovat usein synteettisistä kuiduista valmistettuja tarjoten mukavan kuivan ja lämpimän tunteen erinomaisen hengittävyyden ansiosta.

Parempaa mukavuutta varten voit valita puuvillasta tai merinovillasta valmistetun kommandopipon tai kasvosuojan. Näin voit nauttia mukavan pehmeästä tuntumasta, hyvästä hengittävyydestä sekä parhaasta suojasta kylmää vastaan.

Osassa kommandopipoista ja kypärähupuista on lisäksi integroitu GORE WINDSTOPPER -kalvo tai erilliset insertit tuulenpitävällä kalvolla. Mikrohuokoinen PTFE-kerros tekstiilin sisällä estää tuulen pääsyn läpi, mutta siirtää samalla tehokkaasti kosteuden ulos mahdollistaen samanaikaisen tuulensuojan ja hengittävyyden!

Mitä muuta tulee ottaa huomioon ostaessa kommandopipoa tai kypärähuppua?

Ilmanvaihtoaukot: Jos ostat kommandopipon, kannattaa varmistaa, että siinä on suuaukko. Hengittäessä pienet vesipisarat tarttuvat kommandopipon sisäpintaan ja aiheuttavat kostean tuntuman. Tämän takia osassa kypärähupuista on laserleikatut aukot suulle ja nenälle.

Velcro: Ostaessa kasvosuojaa voit valita elastisista materiaaleista varustettujen versioiden ja Velcro-kiristyksellä varustettujen versioiden välillä. Velcro-kiristys mahdollistaa helpon riisumisen myös silloin, kun kypärä on päässä.

Litteät saumat: Ihon ärsytyksen estämiseksi kypärähupussa ja kasvosuojassa tulisi olla litteät saumat. Ns. flat locking -saumoissa kaksi tekstiilikerrosta ommellaan kiinni niin, että saumat tuntuvat tasaisilta ihoa vasten.

Kaulaosan pituus: Kaulaosan tulee kypärähupussa olla tarpeeksi pitkä, jotta se suojaa kaulaa eikä takin ja pipon väliin jää paljasta aluetta. Silloin kypärähuppu ei myöskään lipsahda pois takin alta ja se suojaa tehokkaasti kylmää vastaan.

Näiden vinkkien avulla tarpeisiisi sopivan balaclavan, kypärähupun, kommandopipon tai kasvosuojan löytämisen pitäisi onnistua. Jos sinulla on vielä kysymyksiä tai et ole aivan varma siitä, mikä päähine olisi käyttötarkoitukseesi sopivin, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

ROSE tarjoaa kattavan valikoiman lämpimiä kasvosuojia, balaclavoja, kommandopipoja, kypärähuppuja ja kaulureita perinteisissä väreissä, kuten mustana ja kaikissa hintaluokissa suosituilta valmistajilta, kuten esim. GORE WEAR, Löffler ja Castelli – kaikki suunniteltu istumaan hyvin päähän kypärän alla.