Talvitakit pyöräilyyn

  • Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

61 Hakutulokset

Talvitakit pyöräilyyn kylmällä säällä

Onko ulkona kylmä, mutta haluaisit silti mennä ulos pyörälenkille? Silloin talvitakki pyöräilyyn on sinulle hyvä valinta! Erinomaisesti lämpöä eristävistä materiaaleista valmistetut takit pitävät sinut lämpimänä kylmissä lämpötiloissa ja suojaavat usein hyvin myös sateelta. Vuoraus tarjoaa ylimääräistä tehokasta suojaa kylmältä. Tässä ostajan oppaassa näytämme sinulle mihin kiinnittää huomiota ostaessa talvitakkia pyöräilyyn.

Meiltä löydät suoraan varastosta kattavan valikoman miesten ja naisten talvitakkeja kaiken kokisina ja värisinä tunnetuilta merkeiltä kuten JACK WOLFSKIN, VAUDE, ALÉ, GORE WEAR, MAVIC, NALINI, GONSO, assos, ENDURA ja ROSE.

Tuulenpitävät kalvot – Hyvin suojattuna sadekuuroilta ja viimalta

Kylmät sadekuurot saavat olon epämukavaksi helposti millä tahansa pyörälenkillä. Siksi sinun kannattaa varmistaa, että uusi pyöräilytakkisi on valmistettu materiaaleista, jotka tarjoavat riittävän suojan tuulelta. Parhaan suojan saa täysin tuulenpitävällä kalvolla varustetulla takilla. Täysin tuulepitävän takin suojaava kalvo on integroitu pintamateriaaliin ja se estää tuulen läpäisyn pyöräilytakin materiaalien läpi tehokkaasti estäen tuulesta johtuvaa viilentymistä. Mitä kovempaa tuulee sitä enemmän se myös viilentää sinua ja lämpötila tuntuu kylmemmältä kuin se todellisuudessa on. Esimerkiksi 5°C voi tuntua kuin -18°C kohtalaisen kovassa tuulessa. Tuulenpitäviä kalvomateriaaleja löytyy esim. Softshell-takeista sekä talvitakeista ja ne suojaavat sinua tehokkaasti sadekuuroilta ja viimalta. Muutamia suosittuja kalvomateriaaleja ovat esimerkiksi GORE WINDSTOPPER, ALÉ WINDTEX, VAUDE WINDPROOF sekä JACK WOLFSKIN STORMLOCK.

Vedenpitävät kalvot – tehokasta suojaa sateelta!

Pyöräillessä myrskyisässä säässä ja sadekuurojen halki, kannattaa valita takkinsa huolellisesti, jotta se tarjoaa asianmukaista suojaa. Sadetakeissa on yleensä vettä hylkivä pintakäsittely tai takin materiaaleihin laminoitu kalvo, joka estää veden tunkeutumisen takin läpi.
Vedenpitävä kalvo on ohut suojaava kerros, joka on integroitu takkisi materiaaleihin. Mikroskooppisten pienten aukkojen ansiosta sadepisarat eivät pääse tunkeutumaan tämän kalvon läpi, joten takki pitää sinut kuivana. Takin sisäpuolella oleva kosteus on kuitenkin vesihöyryä, joka pääsee tunkeutumaan näistä pienen pienistä rei’istä ulos, joten takki on silti hyvin hengittävä päästäen ylimääräisen kosteuden pois iholta. Siten vedenpitävä kalvo pitää sateen ulkopuolella taaten samalla erinomaisen hengittävyyden ja mukavan tunteen ihollesi. Esimerkkejä muutamista suosituista vedenpitävistä kalvoista ovat GORE-TEX, VAUDE CEPLEX ja JACK WOLFSKIN TEXAPORE.
Vettä hylkivä pintakäsittely ei suojaa sateelta aivan yhtä tehokkaasti kuin vedenpitävä kalvo. Pidemmällä lenkillä tihkusateessa tai lyhemmässäkin ajassa kaatosateessa vesi voi tunkeutua materiaalin läpi. Siksi vettä hylkivä pinnoite on hyvä valinta pyöräilyyn tihkusateessa tai kostealla säällä sateen jälkeen. Rankkasateeseen kannattaa kuitenkin panostaa kunnon sadetakkiin vedenpitävällä kalvoteknologialla.

Softshell – monpuolinen materiaali jokapäiväiseen käyttöön

Softshell tulee vuosi vuodelta suositummaksi materiaaliksi takeissa. Materiaali on erittäin elastinen, siinä on tuulenpitävä kalvo, kuten esim. GORE WINDSTOPPER, se suojaa UV-säteilyltä ja sadekuuroilta, tuntuu mukavan pehmeältä iholla ja tarjoaa erinomaisen liikkuvuuden. Täydellinen yhdistelmä työmatkoille ja lenkkeilyyn!
Muista kuitenkin, että softshell on vain vettä hylkivä materiaali, joten se ei tarjoa tehokasta suojaa kovempaa sadetta vastaan. Löydät laajan valikoiman softshell-takkeja täältä.

Eristys – Enemmän lämpöä talveen Erityisen kylmille säille lämpimällä eristyksellä varustettu pyöräilytakki on järkevä valinta. Lämpöä eristävä välikerros koostuu usein untuvasta ja sulista kuten untuvatakeissa tai synteettisistä kuiduista kuten Primaloft (valmistettu polyesteristä). Synteettisellä materiaalilla eristetyt talvitakit tulevat yhä suositummiksi.
Klassinen untuva tarjoaa täydellisen yhdistelmän pakattavuutta ja suojaa kylmältä. Mitä korkeampi fill power -arvo untuvalla on, sitä paremman lämmöneristyksen se tarjoaa. Ainoa haittapuoli on, että sinun täytyy olla varovainen takkia pestäessä ja untu menettää osan lämmöneristyskyvystään märkänä.
Synteettinen eristys on toisaalta paljon helpompi pestä ja tarjoaa myös märkänä tehokkaan lämmöneristyksen. Synteettisillä kuiduilla on suunnilleen saman tasoinen fill power -arvo kuin untuvalla, ne ovat kevyitä ja pakkautuvat pieneen tilaan – mutta ne tarjoavat yleensä hieman heikomman lämmöneristyksen kuin untuva.
Meiltä löydät valtavan valikoman untuvatakkeja ja talvitakkeja synteettisellä eristyksellä.

Käytännöllisiä teknisten takkien ominaisuuksia

Huppu: Jos käytät pyörääsi päivittäisiin työmatkoihin suosittelemme valitsemaan talvitakin, jossa on huppu. Outdoor-takin huppu suojaa herkkiä alueita pääsi ympärillä kylmältä säältä, viimalta, tuulelta ja sateelta. Talvitakeissa pyöräilijöille, jotka ovat mieluiten aina luonnossa urheilemassa ja aina käyttävät kypärää on yleensä hupun sijasta tavallista korkeampi kaulus suojaamassa kaulaa ja niskaa.
Fleece: Lämmin ja pehmeä vuori on hvyä valinta kylmille päiville. Suosittu materiaali takkien vuoraukseen on fleece, sillä se eristää lämpöä todella hyvin samalla tuntuen mukavan pehmeältä ihoa vasten. Siksi monissa talvitakeissa on fleecevuoraus.
Heijastavat yksityiskohdat: Pyöräillessä usein julkisilla teillä hämärässä tai pimeässä kannattaa valita talvitakki, jossa on isot heijastavat osiot. Näin muut tiellä liikkujat pystyvät havaitsemaan sinut aiemmin. Kaikista parhaan näkyvyyden tarjoavat urheilutakit, jotka ovat kirkkaan neonvärisiä. Löydät poikkeuksellisen hyvin pimeässä näkyvät takit täältä.
Näillä käytännön vinkeillä löydät juuri sinun käyttötarkoitukseesi sopivan takin talvipyöräilyyn. Jos et ole varma minkälainen takki sinun tarpeisiisi olisi paras, voit tietenkin aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Soita vain tai lähetä sähköpostia!

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman miesten ja naisten talvitakkeja pyöräilyyn ja vapaa-aikaan kaiken kokoisina ja värisinä tunnetuilta merkeiltä kuten JACK WOLFSKIN, VAUDE, ALÉ, GORE WEAR, MAVIC, NALINI, GONSO, assos, ENDURA ja ROSE.