Takit maastopyöräilyyn

  • Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

66 Hakutulokset

Pyöräilytakit enduropyöräilyyn, trail-pyöräilyyn, downhill-pyöräilyyn ja moneen muuhun

On aika hypätä pyörän päälle ja lähteä poluille. He, jotka tietävät miltä maastopyöräilijä näyttää lenkin jälkeen erityisesti kostealla tai mutaisella säällä, tietävät kuinka tärkeä laadukas pyöräilytakki on. Takki suojaa sinua renkaista lentävältä lialta ja vedeltä ja pitää sinut mukavan lämpimänä pyöräillessä. Tarpeistasi ja käyttötarkoituksestasi riippuen voit valita esim. softshell-takin syksyn ja kevään viileyteen tai kesäöihin, kevyen sadetakin tai tuulen- ja vedenpitävän lämpimän talvitakin. Oli maastopyöräilysi sitten XC-tykitystä, trail-pyöräilyä, enduropyöräilyä tai rajua alamäkiajoa, löydät meiltä juuri sinulle sopivan maastopyöräilytakin! Meillä on valtava valikoima takkeja maastopyöräilyyn naisille ja miehille erittäin laajalla kokoskaalalla, lukuisissa eri väreissä ja monissa eri hintaluokissa – klassisesta mustasta tyylikkään raikkaisiin sesonkiväreihin tunnetuilta valmistajilta kuten ENDURA, GORE WEAR, FOX, ION, VAUDE ja ROSE. Varustaudu kunnolla tulevia pyöräilyseikkailujasi varten!

Mikä pyöräilytakki on minulle oikea?
Pyöräilytakkien valikoima on valtava ja niistä löytyy useita erityyppisiä malleja eri käyttötarkoituksiin. On napakasti istuvia ja löysempiä takkeja, on tuulenpitäviä, vettä hylkiviä ja täysin vedenpitäviä takkeja. On erittäin kevyitä pieneen tilaan mahtuvia, hengittäviä ja kevyitä takkeja sekä todella lämpimiä talvitakkeja. Tämä ostajan opas auttaa sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi oikean pyöräilytakin maastopyöräilyyn.

Tuulenpitävät takit maastopyöräilyyn – erinomaista suojaa
Pyöräilytakeissa on olemassa eri tuulenpitävyyden asteita. Ns. windproof on täysin tuulenpitävä takki kun taas wind resistant päästää yleensä jonkin verran tuulta läpi. Täysin tuulenpitävät kalvomateriaalit pyöräilytakeissa vähentävät tehokkaasti tuulesta johtuvaa viilentymistä. Mitä kovempaa tuulee, sitä kylmemmäksi tämä tekee olon. Esim. 5°C saattaa tuntua kuin -18°C kehollesi kohtalaisessa tuulessa. Kalvo, joka estää viiman pääsyn iholle pitää sinut tehokkaasti lämpimänä. Suosittuja täysin tuulenpitäviä kalvoja ovat esim. GORE WINDSTOPPER sekä VAUDE WINDPROOF.
Jos et välttämättä tarvitse täysin tuulenpitävää takkia, on tarjolla myös esim. maastopyöräilytakkeja osittaisella tuulenpitävyydellä kalvomateriaalissa tai kankaassa. Vaikka nämä takit eivät suojaakaan täysin tuulelta, ne antavat kevyttä suojaa viilentävää viimaa vastaan ja auttavat sinua pysymään lämpimänä. Tämän tyyppiset takit toimivat parhaiten tyynellä säällä tai kevyessä tuulessa. Lisää tuulenpitäviä takkeja ja liivejä urheiluun ja vapaa-aikaan löydät täältä.

Vedenpitävät ja vettä hylkivät takit maastopyöräilyyn – Täydellinen valinta sateeseen
Jos pidät pyöräilystä myös sateessa etkä turhaan väistele mutalammikkoja, sinun kannattaa investoida laadukkaaseen maastopyöräilytakkiin. On olemassa sekä vettä hylkiviä takkeja vettä kevyesti pitävällä pintakäsittelyllä että täysin vedenpitäviä takkeja vedenpitävällä kalvomateriaalilla. Kevyemmän suojan tarjoava vettä hylkivä materiaali pysäyttää tihkusateen ja yksittäiset renkaista lentävät vesisuihkut, mutta täysin vedenpitävä kalvomateriaali suojaa kunnolla myös kaatosateelta. Lisäksi kannattaa valita sadekelin takki, jossa on teipatut tai hitsatut saumat, niin vesi ei pääse tunkeutumaan materiaalista eikä saumoista läpi. Pyöräillessä rankkasateessa kannattaa ehdottomasti käyttää sateelta hyvin suojaavaa vedenpitävää pyöräilytakkia parasta suojaa varten. Muutamia tunnettuja vedenpitäviä kalvoja ovat GORE-TEX, VAUDE CEPLEX, VAUDE SYMPATEX ja JACK WOLFSKIN TEXAPORE. Lisää vedenpitäviä takkeja urheiluun ja vapaa-aikaan löydät täältä.

Softshell-takit maastopyöräilyyn
Softshell-takeista on tullut todella suosittuja kaikenlaisessa urheilussa kuin myös vapaa-ajan käytössä. Suuri syy tähän on softshell-takkien monipuolisuus. softshell-takit maastopyöräilyyn eivät ole pelkästään tuulelta ja vedeltä suojaavia, vaan myös mukavan pehmeän tuntuisia. Siten softshell-takki on hyvä valinta, kun tarvitaan hieman lämmöneristystä sekä kevyttä suojaa sateelta ja tuulelta. Lisää lämpimiä softshell-takkeja urheiluun ja vapaa-aikaan löydät täältä.

Talvitakit maastopyöräilyyn – Valmiina kylmimpään vuodenaikaan
Jos haluat pyöräillä myös talvella tarjoamme sinulle kattavan valikoiman lämpimiä talvitakkeja pyöräilyyn. Näissä takeissa on panostettu erityisesti hyvään lämmöneristykseen syksyn ja talven viileämpiin säihin. Maastopyöräilyyn suunnitelluissa talvitakeissa on esim. usein pehmeä ja lämmin fleece-vuori tai PRIMALOFT-materiaali pitämässä eristämässä lämmön takin sisäpuolelle. Näin olet täydellisesti suojattuna kylmiltä lämpötiloilta. Lisää lämpimiä talvitakkeja löydät täältä.

Lisää maastopyöräilyyn suunniteltujen takkien ominaisuuksia
Pitempi selkäpuoli – useimmissa maastopyöräilytakeissa on tavallista takkia pitempi selkä. Näin pyöräilytakki suojaa sinua paremmin sateelta ja takarenkaan ylös heittämältä vedeltä ja lialta kun olet etukenossa ajoasennossa.
Huppu– eihän sade estä sinua pyöräilemästä? Siinä tapauksessa kannattaa hankkia kunnon hupulla varustettu sadetakki maastopyöräilyyn. Joissakin takeissa huppu on jopa irrotettava kypärän yli ylettyvä huppu. Näin sade ei enää ole ongelma lenkille lähtiessä.
Mukautuvat takit – Sääennuste on epävarma etkä oikein tiedä mitkä vaatteet valita? Silloin mukautuva takki irrotettavilla hihoilla voi olla sinulle oikea valinta. Hihojen yläosissa on vetoketjut, joiden avulla hihat voi sään lämmetessä irrottaa. Näin takista tulee hetkessä tuuliliivi. Valikoimastamme löytyy myös mukautuvia takkeja, jotka muuntuvat hetkessä lyhythihaisiksi paidoiksi. Näin olet hyvin varustautunut lämpötilan ja sään nopeisiin vaihteluihin.
Pakattavat takit – On lämmin päivä, mutta sääennuste lupailee tuulta tai sadetta? Miltä kuulostaisi takataskuun mahtuva kompakti takki tai tuuliliivi varmuuden vuoksi? Monet maastopyöräilyyn suunnitellut takit ovat hyvin pieneen tilaan mahtuvia ja erityisen kevyitä. Siten ne taittuvat helposti kasaan pieneen tilaan satulalaukkuun, takataskuun tai vaikkapa reppuun ja ovat nopeasti saatavilla sään yllättäessä.
Vetoketjulliset tuuletusaukot – Jos tarvitset erityisen hyvää hengittävyyttä kovavauhtisille osuuksille suosittelemme takkeja, joissa on vetoketjulliset helposti ja nopeasti avattavat tuuletusaukot. Näin voit nopeasti lisätä takkisi hengittävyyttä hikisemmille pätkille.
Yhteensopivuus repun kanssa – Täyteen lastattu reppu voi kuluttaa nopeasti teknisellä kalvolla varustetun takin. Lisääntyneen kitkan takia vesi voi päästä tunkeutumaan materiaalien läpi nopeammin. Siksi jotkut valmistajat ovat vahvistaneet pyöräilytakkien olkapäitä. Näin sinun ei tarvitse olla huolissasi takin ja repun yhteensopivuudesta maastossa pyöräillessäsi.
Näillä vinkeillä löydät varmasti itsellesi juuri oikean takin maastopyöräilyyn. Asiantuntijamme auttavat tietenkin mielellään jos sinulla tulee vielä kysyttävää tai et ole aivan varma mikä takki olisi paras valinta käyttötarkoitukseesi. Valikoimastamme löydät valtavan määrän erilaisia maastopyöräilytakkeja niin miehille ja naisille kuin lapsille kaikissa hintaluokissa. Kokovaihtoehtoja on myös hyvin runsaasti tarjolla kuin myös värejä ja kuoseja – klassisesta mustasta kukkakuoseihin ja trendiväreihin. Valikoimastamme löydät muun muassa laatumerkit ENDURA, GORE WEAR, FOX, ION, VAUDE, Assos, CASTELLI ja ROSE. Löydä sinulle sopiva takki ja ole täydellisesti varustautunut seuraavaan seikkailuusi!