• Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

53 Hakutulokset

Softshell-takit

Monipuoliset takit urheiluun ja vapaa-aikaan

Käytännössä kaikki ovat nykyään vähintään kuulleet softshell-takeista. Tämä monipuolinen materiaali on loistava yhdistelmä säänkestävää kuoritakkia ja mukavan pehmeää fleece-takkia. Softshell-materiaali on hengittävää, elastista, mukavan pehmeää, tuulenpitävää ja vettä hylkivää – täydellinen yhdistelmä kaikenlaiseen ulkona liikkumiseen.
Verkkokaupastamme löydät valtavan valikoiman käytännöllisiä softshell-takkeja miehille ja naisille kaikissa kokoluokissa ja väreissä parasta suojaa varten tuulelta ja kevyeltä sateelta. Tutustu valikoimamme softshell-takkeihin suosituilta merkeiltä, kuten Jack Wolfskin, VAUDE, GONSO, Castelli, GORE WEAR ja Löffler.

Mikä softshell-takki on?

Aivan kuten kuoritakit sisältävät kalvoteknologian pitääkseen tuulen ja sateen ulkopuolella, on myös softshell-takki useimmiten valmistettu kahdesta tai kolmesta yhteen laminoidusta kerroksesta integroidulla kalvoteknologialla. Uloin kerros on hyvin elastinen ja kestävä, vuori on hengittävä ja pehmeä.
Toisin kuin kuoritakkien kalvot, softshell-takkien kalvot eivät ole täysin tuulenpitäviä ja vedenpitäviä, mutta vettä hylkiviä ja hyvin tuulelta suojaavia. Siksi softshell-takit ovatkin eräänlainen fleece-takin ja vettä ja tuulta pitävän kalvotakin välimuoto. Softshell on suunniteltu suojaamaan sinua tuulelta ja kevyeltä sateelta ja se on silti hyvin elastinen antaen sinulle erinomaisen liikkuvuuden. Takin mallista riippuen siinä saattaa myös olla tuulenpitävä ja vettä hylkivä kalvo tehostamassa suojaa viimalta ja sadekuuroilta. Muutamia esimerkkejä softshell-takeissa käytetyistä kalvoista ovat GORE WINDSTOPPER, VAUDE WINDPROOF, JACK WOLFSKIN STORMLOCK ja ALÉ WINDTEX.

Mikä softshell-takki on paras pyöräilyyn? Missä softshell-takkia kannattaa käyttää?

Kuten jo yllä on mainittu, eivät softshell-takit ole täysin vedenpitäviä. Joten jos etsit takkia sateisille päiville, kannattaa mieluummin tutustua valikoimamme vedenpitäviin takkeihin. Softshell-takit sopivat täydellisesti lähes kaikkeen muuhun käyttöön – niin urheiluun kuin vapaa-aikaan – sillä ne tarjoavat kevyen suojan tuulta ja vettä vastaan, ovat todella mukavia käyttää ja tarjoavat erinomaisen liikkuvuuden.

Miten pesen ja pidän huolta softshell-takistani?

Softshell-materiaali vaatii hoitoa ja ylläpitoa samalla tavalla kuin muutkin tekniset materiaalit. Integroidun kalvon takia takki kannattaa pestä korkeintaan 30° C lämmössä pesukoneessa käyttäen erityisesti teknisille vaatteille suunniteltua pesuainetta. Teknisille vaatteille suunnitellut pesuaineet eivät tuki takin kalvoa ja auttavat takkia pitämään tuulenpitävyytensä, hengittävyytensä ja vettä hylkivät ominaisuutensa.
Jos takkisi ei ole enää kovin tehokkaasti vettä hylkivä, voit helpolla käsittelyllä palauttaa myös tämän ominaisuuden. Tämän voi joko tehdä käsittelemällä takki vedenpitävyyttä parantavalla suihkeella tai pesemällä takki erityisellä nestemäisellä pesuaineella, joka parantaa vedenpitävyyttä. Kun softshell-takki on käsitelty vedenpitävyyttä parantavalla aineella, tulee siitä uudelleen vettä hylkivä.

Minkälainen istuvuus softshell-takilla on?

On olemassa softshell-takkeja monilla erilaisilla istuvuuksilla. Jos haluat hankkia takin rennoille iltapyöräilyille tai vapaa-aikaan, kannattaa valita hieman väljemmin istuva takki. Jos haluat takilta suojaavuutta kovavauhtisille lenkeille, on tiukemmin ja urheilullisemmin istuva softshell-takki parempi vaihtoehto. Oikean istuvuuden valinta vaikuttaa siihen, minkälaisen liikkuvuuden takki mahdollistaa.

Softshell-takkien käteviä ominaisuuksia

Fleece-vuori: Jos haluat tehokkaasti lämmittävän takin kylmemmälle kelille, kannattaa valita takki, jossa on tarpeeksi hyvä lämmöneristys. Tätä varten osassa softshell-takeista on pehmeä fleece-vuori tarjoamassa tehokkaan lämmöneristyksen kylmällä säällä.
Huppu: Jos haluat käyttää softshell-takkiasi arkikäytössä, pyöräillessä ja retkeillessä, kannattaa sinun valita hupullinen softshell-takki. Huppu pitää pääsi mukavan lämpimänä ja suojaa kehosi herkkiä alueita sateelta ja viimalta. Mutta myös ilman huppua voi monessa tilanteessa pärjätä hyvin – varmista vain, että takissa on korkea kaulus suojaamassa kaulaasi ja niskaasi kylmältä. Erillinen kypärähuppu on myös toimiva valinta lisäsuojaa varten tuulessa ja sateessa.
Muuntuvat takit: Muuntuvat takit (ns. convertible jacket) tarjoavat vielä enemmän joustavuutta ja monipuolisuutta. Näissä takeissa on yleensä hihojen yläosissa vetoketjut, joiden avulla hihat saa nopeasti ja helposti irrotettua. Näin voit helposti tehdä outdoor-takistasi liivin tai pyöräilypaidan – jos takki on varustettu erillisillä sisemmillä hihoilla. Täydellinen valinta muuttuvaan säähän ja lämpötilaan!

Verkkokaupastamme löydät valtavan valikoiman käytännöllisiä softshell-takkeja kaiken kokoisille miehille ja naisille lukemattomissa eri väreissä parasta ja tyylikkäintä suojaa varten tuulelta ja kevyeltä sateelta. Tutustu valikoimamme softshell-takkeihin tunnetuilta ja suosituilta valmistajilta, kuten Jack Wolfskin, VAUDE, GONSO, Castelli, GORE WEAR ja Löffler.