Full Face -kypärät

  • Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

13 Hakutulokset

Full Face -kypärät vauhdikkaaseen ajoon

Kypärät alamäki-, bike park- ja enduroajoon


Ilmavat hypyt ja suuri määrä adrenaliinia tarvitsevat veroisensa kypärän. Tämän johdosta alamäki-, freeride- ja enduroajo edellyttävät full face -kypärän käyttöä. Valikoimastamme löydät full face -kypäriä kaikissa väreissä, koissa ja hintaluokissa johtavilta merkeiltä, kuten Troy Lee Designs, O´NEAL, FOX ja Bell.

Kiinteällä leukasuojalla lisää suojaavuutta

Leukasuojalla varustettu kypärä tarjoaa huomattavasti enemmän suojaa kasvoille perinteisiin pyöräilykypäriin verrattuna. Vaikka leukasuojallinen kypärä on perinteistä avokypärää painavampi, sen tarjoama suojaus on edellytys vauhdikkaassa ajossa. Full face -kypärien paino on harvoin ongelma, etenkin kevyiden hiilikuidusta valmistettujen mallien kohdalla. Ne ovatkin huomattavasti kevyempiä verrattuna esimerkiksi motcrossissa käytettäviin malleihin. Keveyden lisäksi maastopyöräilyyn suunnitelluissa kypärissä on myös parempi tuuletus ja ilmanvaihto, mikä parantaa niiden käytettävyyttä pyöräilyn vaatimuksia ajatellen.

Irrotettava leukasuoja enduroajoon

Full face -kypärien uusi sukupolvi on eräänlainen ”hybridi”, joka yhdistää avo- ja full face -kypärien ominaisuudet. Näissä malleissa leukasuoja on mahdollista irrottaa ja kiinnittää vaikkapa reppuun esimerkiksi siirtymien tai pidempien ylämäkien ajaksi. Näin yksi kypärä tarjoaa hyvin suojaavuutta ja myös käyttömukavuutta joka tilanteessa. Nämä uudentyyppiset full face -kypärien hybridit ovatkin yleistyneet enduroajossa juuri tästä syystä.

Kypärää ostamassa – mitä ottaa huomioon?

Kaikkien kypärien tapaan, full face -kypärän tulee istua päähän sopivan jämäkästi. Kypärä ei pidä heilua päässä, mutta toisaalta se ei saa puristaa tai painaa häiritsevästi Oikean mallin ja koon lisäksi lasien yhteensopivuus on seikka, joka on tärkeä huomioida. Joissakin kypärissä on takaosassa erilliset kiinnikkeet tai muotoilu lasien kiinnitysnauhalle, mikä estää sen liukumisen kypärän pintaa pitkin. Kypärän hihnan kiristyssysteeminä käytetään yksinkertaista ja varmatoimista kaksiosaista D-lenkkiä.

MIPS suojaa kiertoliikkeeltä

Osa valikoimamme kypäristä on varustettu MIPS-teknologialla, joka on lyhenne sanoista: ”Multiple Directional Impact Protection System”. Kyseessä on systeemi, jossa kypärän sisäosan rakenne liikkuu kypärän sisällä kaatumisesta aiheutuvan iskun johdosta, mikä puolestaan vähentää kiertoliikkeestä syntyviä voimia ja parantaa näin kypärän suojaavuutta.

Nopea ensiapu irrotettavien pehmusteiden avulla

Hätätilanteessa full face -kypärä voi olla hankala tai jopa este ensihoidolle. Ongelma on pyritty ratkaisemaan helposti irrotettavilla poskipehmusteiden avulla. Hätätilanteessa nopeasti ulkokautta irrotettavat poskipehmusteet antavat enemmän tilaa kypärän sisälle ja tekevät sen riisumisen turvallisemmaksi. Ominaisuutena tämä on yksinkertainen, mutta tosipaikan tullen sitäkin tärkeämpi!

Milloin kypärä pitää uusia?

Kypärä voi vaurioitua kaatumistilanteessa merkittävästi. Kaikki vauriot eivät ole kuitenkaan aina nähtävissä ulospäin. Jos esimerkiksi kypärän sisällä oleva vaimennusmateriaali on murtunut, se ei pysty sitomaan iskuenergiaa kaatumistilanteessa halutulla tapaa. Tämän vuoksi kypärä tulisi uusia jokaisen kaatumisen jälkeen, jossa kypärä saa kontaktia. Vaikka kypärällä ei olisi kaaduttu, se on todennäköisesti hyvä uusia säännöllisin väliajoin, koska UV-säteet, kosteus ja muut ympäristötekijät heikentävät kypärän rakennetta ajan myötä.

CE- ja US-standardit

Kaikki Euroopassa myytävät kypärät noudattavat CE-standardien kohtaa DIN EN 1078. Tämän lisäksi US-testistandardeista löytyvät kohdat ASTM F1952-15 ja ASTM F2032-15, joita käytetään alamäkiajoon tai BMX-pyöräilyyn suunnitelluille kypärille. US-standardi edellyttää aina full face -mallista kypärää ja se huomioi muun muassa leukasuojan, kiristysmekanismin ja kypärän kuoren ominaisuudet. Kypärän tulisi siis olla DIN EN 1078 -standardin mukainen ja täyttää mahdollisesti myös tiukemman US-standardin.


Riippumatta siitä, että ajatko enduoa, alamäkiajoa tai freeridea, se on parasta tehdä asianmukaisilla suojavarusteilla – eli full face -kypärällä. Tutustu mallistoomme ja kysy tarvittaessa apua asiantuntevasta asiakaspalvelustamme! Valikoimamme sisältää kypärät kaikissa hintaluokissa, väreissä ja koissa tunnetuimmilta valmistajilta, kuten BELL, Troy Lee Designs, FOX, O´NEAL ja UVEX.