• Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

9 Hakutulokset

Dirt- ja BMX-kypärät

Kypärät hyppyihin ja näyttäviin temppuihin

Näyttävät hypyt ja temput ovat erottamaton osa dirt- ja BMX-ajamista. Hypyt ja hauskanpito tulevat kuitenkin mahdollisten kaatumisten ja riskien kanssa. Kun ajo tapahtuu dirteillä, pumptrackeilla tai BMX-radoilla, suosittelemme kaikkien – lasten, nuorten ja aikuisten – käyttämään asianmukaista dirt- tai BMX-ajoon suunniteltua kypärää, Toisin kuin perinteisissä pyöräilykypärissä, näissä kypärämalleissa ei ole laisinkaan lippaa tai se on hyvin pieni. Tämä antaakin tälle kypärätyypille kaukaa erottuvan ulkonäön, jonka vuoksi niitä nimitetäänkin toisinaan ”potta-mallisiksi kypäriksi”. Kovan ja kestävän pintamateriaalin ansiosta, nämä kypärät tarjoavat runsaasti suojaa koko pään alueelle. Lisäksi ne ovat tyylikkäitä oikeassa ympäristössä käytettynä. Valikoimamme sisältää kypärämalleja kaikissa väreissä, koissa ja hintaluokissa tunnetuimmilta valmistajilta, kuten UVEX ja MELON.

Dirt-kypärät hyppyihin ja temppuihin

BMX-kypärät ovat valmistettu kovasta ja kestävästä materiaalista. Ulkokuoressa on käytetty kovaa muovia tai polystyreenia iskunkestävyyden parantamiseksi. Ulkokuori ja EPS-sisäosa ovat liitetty toisiinsa erityisellä Mold-tekniikalla, minkä ansiosta kaatumisessa syntyvä iskuenergia saadaan jaettua mahdollisimman suurelle alueelle. Perinteisiin pyöräilykypäriin verrattuna BMX-kypärissä on vähemmän tuuletusaukkoja ja kaukaa tunnistettava muotoilu paremman suojaavuuden saavuttamiseksi.

Mihin kiinnittää huomiota kypärää ostaessa?

Dirt-kypärien kova ulkokuori ei hengitä hyvin, minkä johdosta kaikki tuuletus tapahtuu ilma-aukkojen kautta. Sopivan mallin ja viilennysominaisuuksien lisäksi tulee kiinnittää huomiota kypärän kiristysmekanismiin. Leukahihnan tulee olla helposti säädettävä, kuten myös joissakin malleissa pään takaosasta löytyvä kiristyssysteemi. Tämä pään ympärysmitan huomioiva kiristysoptio varmistaa, että kypärän istuu tiiviisti ja pysyy paikallaan joka tilanteessa.

Miten dirt-kypärän tulisi sopia?

Hyvän kypärän tulisi istua päähän tiiviisti – se ei saa heilua, mutta ei toisaalta myöskään painaa häiritsevästi. Kypärän koon päättelemiseen tarvitaan mittanauha, jolla otetaan päänympärysmitta juuri kulmakarvojen yläpuolelta. Tästä senttimetreinä saatu ympärysmitta kertoo oikean kypärän koon. Kypärä istuu hyvin, kun koko on valittu oikein ja leukahihna on sopivalla kireydellä.

Milloin kypärä tulisi uusia?

Kaatuminen voi vahingoittaa mitä tahansa kypärää, myös dirt- ja BMX-ajoon suunniteltuja malleja. Kaikki vauriot eivät ole kuitenkaan nähtävissä ulospäin. Kypärän sisäosan vaimennusmateriaalissa olevat halkeamat vähentävät suojaavuusominaisuuksia merkittävästi. Tämän vuoksi kypärä tulisi uusia jokaisen kontaktiin johtaneen kaatumisen jälkeen. Vaikka kypärällä ei olisi kaaduttu, se on todennäköisesti hyvä uusia säännöllisin väliajoin, koska UV-säteet, kosteus ja muut ympäristötekijät heikentävät kypärän rakennetta ajan myötä.


Jos ajaminen sisältää huikeita hyppyjä ja näyttäviä temppuja tai haluat vain erottua joukosta värikkäällä ja katseita kääntävällä kypärämallilla, BMX-kypärä on oikea valinta! Valikoimamme sisältää malleja lapsille, naisille ja miehille kaikissa väreissä, koissa ja hintaluokissa! Katso mallit tunnetuimmilta valmistajilta, kuten UVEX ja MELON!