• Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

66 Hakutulokset

Kypärät kaupunkiin ja retkiajoon

Täydellinen kumppani kaupunkiajoon ja pidemmillekin retkille

Pyöräilykypäristä on tullut jokapäiväinen näky – oli matka sitten töihin, kouluun tai muille arkimenoille. Yhä useammat pyöräilijät antavat enemmän painoarvoa turvallisuudelle, mikä on johtanut kypärien jatkuvasti yleistyvään käyttöön. Jos etsit kypärää työmatkoille, retkille ja kaupunkiajoon, olet tullut oikeaan paikkaan! Moderni kypärä lisää turvallisuutta tiellä liikkuessa ja on miellyttävä käyttää. Mallistomme sisältää kattavan valikoiman kypäriä miehille, naisille ja lapsille kaikissa koissa, väreissä ja hintaluokissa! Valikoimamme sisältää tunnetuimmat valmistajat, kuten ALPINA, UVEX, ABUS ja CASCO.

Miten hyvän kypärän tulisi sopia?

Kypärää valitessa sopiva koko ja hyvä istuvuus ovat turvallisuuden ohella tärkeimmät tekijät. Kypärän tulee istua päähän tiiviisti ilman, että se tuntuu painavan epämukavasti. Leukahihnojen tulee kulkea siististi korvien vierestä. Niiden tulee olla myös kiristettynä oikein, jotta ne eivät lepata tuulessa tai tunnu muuten epämukavalta. Useimmat mallit ovat varustettu ympärysmitan säätömekanismilla, jonka avulla kypärän istuvuuden saa säädettyä hyväksi joka käyttökerralla. Kypärän painolla on myös merkitystä. Mitä kevyempi se on, sitä huomaamattomampi ja mukavampi se on käyttää.

Koon päätteleminen

Kypärän koon päättelemiseen tarvitaan mittanauha, jolla otetaan päänympärysmitta kulmakarvojen yläpuolelta. Tästä senttimetreinä saatu ympärysmitta kertoo oikean kypärän koon. Useissa malleissa on ympärysmitan säätömekanismi, joka antaa säätövaraa tietyn ympärysmitan puitteissa.

Ilmanvaihto ja viilennys

Sopivan koon ohella ilmanvaihto on merkittävä käyttömukavuuteen vaikuttava tekijä, erityisesti kesällä lämpötilojen noustessa. Ilmanvaihto ja sen ansiosta tapahtuva viilennys on toteutettu ilmanvaihtoaukoilla ja -kanavilla, joiden määrä ja koko vaihtelevat kypärämallista riippuen. Osassa malleista kypärän etupuolen aukoissa on lisäksi verkko, joka estää hyönteisten pääsyn kypärän sisälle. Viilennystä on pyritty parantamaan myös käyttämällä pehmusteita, jotka siirtävät hyvin kosteutta pois iholta.

Valoa pimeyteen

Jos ajat usein huonoissa olosuhteissa tai pimeässä, on erityisen tärkeää tulla nähdyksi liikenteessä. Suosittelemmekin valitsemaan kypärämallin, jossa kypärän takaosassa on sisäänrakennettu LED-valo. Heijastavien materiaalien käyttö kypärässä ja myös muissa vaatteissa lisää näkyvyyttä ja turvallisuutta entisestään.

Milloin kypärä tulisi uusia?

Kaatuminen vahingoittaa kypärää lähes aina jollakin tapaa. Kaikki vauriot eivät ole kuitenkaan nähtävissä ulospäin. Kypärän sisäosan vaimennusmateriaalissa olevat halkeamat vähentävät suojaavuusominaisuuksia merkittävästi. Tämän vuoksi kypärä tulisi uusia jokaisen kontaktiin johtaneen kaatumisen jälkeen. Vaikka kypärällä ei olisi kaaduttu, se on suositeltavaa uusia säännöllisin väliajoin, koska UV-säteet, kosteus ja muut ympäristötekijät heikentävät kypärän rakennetta ajan myötä.


Valikoimastamme löytyy oikea kypärämalli niin sporttiseen käyttöön kuin päivittäiseen työmatka- ja arkiajoon! Käy ROSE Bikes online shopin puolelle ja tutustu johtavien valmistajien malleihin! Valmistajat, joita valikoimamme sisältää ovat: ALPINA, UVEX, ABUS ja CASCO.