• Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

6 Hakutulokset

Parhaat triathlon-pyöräilykengät

Triathlonkengät harjoitteluun ja kilpailuunTriathlonissa jokaisella sekunnilla on merkitystä. Tästä syystä jokainen vaihto on parasta suorittaa madollisimman nopeasti. Välinevalmistajat ovat huomioineet triathlonistien erityistarpeet suunnittelemalla kengät, jotka tarjoavat parasta mahdollista suorituskykyä ja ovat samalla nopeat pukea päälle. Näin pystyt nousemaan kilpailussa todelliseen potentiaaliisi. Mutta mikä on sinulle oikea kenkämalli triathlonin pyöräilyosuudelle? Seuraavassa käymme läpi triathlonin pyöräosuuden kenkävalintaan liittyviä seikkoja.


Mikä ero on triathlon- ja maantiepyöräkengällä?

Triathlonkengillä on paljon yhteistä perinteisten maantiepyöräilyyn suunniteltujen kenkien kanssa. Molempien kenkätyyppisen pohjassa on reiät kolmipistekiinnitystä käyttäville klosseille. Merkittävimmät erot ovat käytetyissä materiaaleissa ja kiristyssysteemissä. Toisin kuin maantiekengissä, triathloniin suunnitelluista pyöräilykengistä löytää vain harvoin räikkämekanismia. Sen sijaan, kiristys tehdään nopeasti avattavilla ja suljettavilla velcro-nauhoilla. Osa malleista myös aukeaa ja taittuu kantapäästä, mikä nopeuttaa pukemista ja siirtymävaihetta entisestään. Hengittävyydelle on annettu suunnittelussa niin ikään paljon painoarvoa, jotta jalat kuivuvat mahdollisimman tehokkaasti uinnin jäljiltä.


Nylonista hiilikuituun – oikea pohja juuri sinulle

Jos kengältä etsii parasta mahdollista voiman- ja tehonsiirtoa polkimelle, kengänpohjan materiaaliin ja rakenteeseen on syytä kiinnittää huomiota. Tutustu alla eri vaihtoehtoihin ja niiden ominaisuuksiin:

Nylon-pohja: Nylon on materiaalina edullinen ja niitä käytetään paljon kengissä, jotka löytyvät malliston alkupäästä. Nylon on selvästi kumia kovempaa ja jäykempää, mikä tekee siitä hyvän materiaalin kengänpohjaan pyöräilyä ajatellen. Samalla se on kuitenkin niin jäykkää, että kengät eivät ole parhaita mahdollisia kävellä.

Vahvistettu nylon -pohja: Jos voimansiirtoon jalalta polkimelle haluaa kiinnittää enemmän huomiota, seuraava vaihtoehto on lasi- tai hiilikuidulla vahvistettu nylon-pohja. Klossin alueelle lisätyt jäykemmät materiaalit jäykistävät kengän rakennetta tuntuvasti.

Hiilikuitukomposiitti-pohja: Korkeaa suorituskykyä ja kohtuullista hintaa etsivien pyöräilijöiden on hyvä tutustua kenkiin, joiden pohjassa käytetään hiilikuitukomposiittimateriaalia. Ne tarjoavat suuren osan täyshiilikuitupohjien jäykkyydestä ja suorituskyvystä, mutta alemmalla hinnalla.

Täyshiilikuitupohja: Hiilikuidusta valmistettu pohja tarjoaa maksimaalista jäykkyyttä. Lisäksi hiilikuitupohjaiset kengät ovat erittäin kevyitä. Kevyt ja jäykkä kenkä optimoi voimansiirron ajajalta polkimelle ja siitä eteenpäin takarenkaalle. Tällainen kenkätyyppi on tehty yksinomaan pyörän päällä vauhtia ajatellen, minkä vuoksi ne eivät sovellu hyvin kävelyyn.


Nettikauppamme mallisto sisältää runsaasti eri vaihtoehtoja niin miehille kuin naisille. Tutustu laajaan valikoimaamme parhailta merkeiltä, kuten SIDI, MAVIC, SHIMANO, GAERNE ja NORTHWAVE. Asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa löytämään juuri sinulle oikean kenkäparin.