• Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

17 Hakutulokset

Pyöräilykengät talvikäyttöön

Pyöräilykengät lämpimällä vuorellaRiippumatta, että ajatko maasto-, retki- vai triathlonpyörällä talvisaikaan, korkealaatuiset ja ennen kaikkea talvikäyttöön suunnitellut kengät ovat tarpeen. Kengät ovat vuorattu lämpöä eristävillä materiaaleilla, mikä tekee niistä talvikelpoiset haastavissakin sääoloissa. Kunnon kengät ovat suunniteltu niille, jotka eivät halua pysyä talvella sisätiloissa!

Tutustu laajaan talvikenkiemme mallistoon. Ominaisuuksina löytyy mm. veden- ja tuulenpitävät materiaalit aina GORE-TEX-kalvoon asti. Malleja ja kokoja on saatavilla niin naisille, miehille kuin lapsille. Tutustu tunnetuimpiin merkkeihin, kuten: ROSE, SHIMANO, NORTHWAVE, SIDI, MAVIC ja VAUDE.


Miksi pyöräilyyn tarvitaan talvikengät?

Tavallisiin pyöräilykenkiin verrattuna talvikengät ovat vuoratut ja siksi huomattavasti paksummat. Ero ulkonäössä on helposti huomattavissa paksumman toppauksen ja myös korkeamman varren ansiosta. Vuoressa käytetyt materiaalit ovat valittu eristävyyden ja hengittävyyden ehdoilla, jotta jalat pysyvät kuivana ja lämpimänä niin märällä kuin kylmällä säällä. Osa malleista on myös täysin vedenpitäviä, mikä tekee niistä varman vaihtoehdon joka säähän syys- ja talvikuukausien ajaksi. Tunnetuin ja suosituin vedenpitävä kalvo on GORE-TEX.


Pyöräilykengät talveksi maantielle

Talvikäyttöön suunnitellut maantiekengät pitävät jalat lämpimänä läpi talven. Lämpöä eristävän vuoren lisäksi kenkien pintamateriaali on tuulen- ja vedenpitävä. Pohjista löytyy luonnollisesti kiinnityspaikka kolmella ruuvilla kiinnitettävällä maantieklossille, johon sopii LOOK Delta, Kéo, SHIMANO SPD-SL, Speedplay Light Action, Zero, X-Series ja adapterilla myös Campagnolo Pro-Fit, MAVIC Zxellium, Time Iclic/Xpresso ja Time Impact.


Kengät talviseen maastoajoon

Kenkävalmistajien johtavat merkit, kuten ROSE, GAERNE, SIDI, SHIMANO ja NORTHWAVE, ovat tehneet kenkiä, jotka pitävät myös maastokuskien jalat kuivana ja lämpimänä läpi talven. Uusia maastokenkiä ostaessa on tärkeää varmistaa, että ne ovat tuulen- ja vedenpitävät. Maastokenkien pohjissa on totutusti kaksi pitkkäistä uraa klossin kiinnitystä varten.


Kengänpäälliset vaihtoehtona

Vaihtoehtona tai lisänä talvikengille voi käyttää tuulen- ja vedenpitäviä kengänpäällisiä. Ne suojaavat tehokkaasti haastavaltakin säältä ja kylmiltä lämpötiloilta. Vesi ja roiskeet yksinkertaisesti valuvat suojuksen päältä pois sen sijaan, että ne imeytyisivät kenkään ja kastelisivat jalan. Useimmat päälliset ovat valmistettu vedenpitävästä neopreenista. Tutustu tarkemmin malleihin kohdassa Kengänpäälliset.


Kiristys – mitä on tarjolla?

Varmistaakseen mahdollisimman hyvän istuvuuden, valmistajat ovat kehittäneet lukuisia erilaisia kiristyssysteemejä. Ratkaisusta ja mallista riippuen, kantapään alueen kireys voi olla säädettävä tai kengän kireyttä voidaan säätää helposti jopa ajon aikana.

Velcro-nauhat: Velcro tarjoaa helpon ja tarkan kiristyksen, jota voi säätää jopa ajon aikana. Lisäksi se on huomaamaton ja ei tartu oksiin tai muihin maastonmuotoihin pienen kokonsa ansiosta.

Räikät: Räikillä varustetut pyöräilykengät tarjoavat entistä enemmän säätövaraa ja -mahdollisuuksia. Mekanismi koostuu muovinauha, joka on pujotettu erityisen räikkämekanismin läpi. Systeemi mahdollistaa kiristyksen jopa millimetrin tarkkuudella.

BOA ja ATOP: Nämä kiristysmekanismit tarjoavat tasaisen ja erittäin istuvan kiristyksen koko kengän alueelle. Kiristysnauha kulkee kengän yli perinteisten nauhojen tapaan, mutta sen kiristys tapahtuu erityistä kiertosäädintä käyttämällä. Tämä tekee kiristyksen säätämisestä helppoa jopa ajon aikana.


Mikä pohjamateriaaleja on tarjolla?

Jos mahdollisimman hyvä tehontuotto polkimille on korkealla prioriteettilistalla, pohjan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Vaihtoehdot ovat laajat: kumipohjasta aina täyshiilikuituiseen. Kerromme alla, että mitä eri vaihtoehdoilla on eroa ja mihin ne soveltuvat.

Kumipohjat: Tavalliset urheilukengät ja avopolkimille suunnitellut kengät ovat yleensä kumipohjalla varustettuja. Pohjan joustavuuden ansiosta ne soveltuvat hyvin kävelyyn. Avopolkimia käytettäessä kumipohja tarjoaa hyvin pitoa polkimen piikkejä vastaan.

Nylonpohjat: Nylonista valmistettuja pohjia löytää useimmiten malliston alkupään kengistä. Nylon on selvästi kumia jäykempää ja kovempaa, mikä edesauttaa tehonsiirtoa polkimelle. Jäykän materiaalin vuoksi ne ovat kuitenkin liukkaita ja kävely ei onnistu niillä yhtä hyvin verrattuna pehmeämpiin pohjiin. Nylonpohjaisissa kengissä on tästä syystä usein lisänä kuminystyrät kengän reunoilla lisäämässä pitoa.

Vahvistettu nylonpohjat: Jos tehoa pitää siirtää polkimille entistä suuremmalla hyötysuhteella, vahvistettu nylonpohja on hyvä ratkaisu. Vahvikkeena käytetään usein jäykkää lasi- tai hiilikuitua erityisesti klossin kiinnitysalueen ympärillä. Tavallisten nylonpohjien tapaan, pohjissa käytetään kumiosia lisäämään pitoa.

Hiilikuitukomposiittipohjat: Ajajat, jotka etsivät maksimaalista poljintehoa ja eivät ole budjetilla rajoittuneita voivat kääntyä kenkien puoleen, jossa pohja on täyshiilikuitua tai komposiittia. Hiilikuidun seosaineena voidaan käyttää nylonia, lasikuitua tai jotakin muuta tarkoitukseen sopivaa jäykkää ja kevyttä materiaalia. Mitä enemmän kengiltä haluaa suorituskykyä tehon- ja voimansiirron suhteen, sitä enemmän pohjasta on hyvä löytyä erittäin jäykkää hiilikuitua.


Mitä odotat? Tee varustehankinnat valmiiksi talvea varten jo nyt!

Tutustu kattavaan mallistoomme, josta löytyy mallit niin miehille kuin naisille. Jos kengiltä haluaa ensiluokkaista tuulen- ja vedenpitävyyttä, on parasta valita GORE-TEX -kalvolla varustettu malli. Tutustu tunnetuimpien valmistajien malleihin, kuten ROSE; SHIMANO, NORTHWAVE, MAVIC, SIDI ja VAUDE.

Do you have questions about winter cycling shoes?

What are the advantages of winter cycling shoes?
If you also want to ride your bike in winter, you should get winter cycling shoes. The benefits of winter cycling shoes are obvious: They keep your feet warm and dry on your tours or commutes. Here you will find a large selection of shoes for different bike categories.
What should I pay attention to when buying winter cycling shoes?
  • Winter shoes often have a higher cut to protect your ankles from the cold temperatures.
  • You should also pay attention to a warming lining, such as an insulation.
  • What’s more, the outer material should be waterproof, in order to keep your feet dry on your rides.