Pyöräilykengät

  • Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

244 Hakutulokset

Pyöräilykengät maantie-, maasto ja retkiajoon sekä spinningiiin.

Pyöräilykengät klosseila ja ilman vakaaseen tarjoavat tukevan kontaktin polkimiinPyöräilykengät yhdistävät ajajan pyörään varmistaen vakaan kontaktipisteen jalkojen ja polkimien välillä. Monet maantie- ja maastoajoon suunnitellut kengät ovat varustettu tämän johdosta lukkopolkimien kiinnityksen mahdollistavilla klosseilla. Kenkien kiinnitys lukkopolkimiin tapahtuu painamalla kengän klossiosaa lukitusmekanismia vasten. Jalan irrottaminen ja lukitusmekanismin avaaminen onnistuvat puolestaan kääntämällä kantapäätä sivulle, poispäin pyörän keskilinjasta. Avo- tai niin sanotuilla flättipolkimilla ei sen sijaan ole erillistä lukitusmekanismia, vaan kontakti perustuu pehmeän kumipohjan ja polkimen piikkien kitkaan. Pyöräilykenkiä valittaessa pohjan jäykkyys on yksi tärkeä tekijä, kun etsitään mahdollisimman tehokasta tehontuottoa. Mitä jäykempi pohja, sitä paremmin voima saadaan välitettyä jaloilta polkimille ja siitä takarenkaalle. Hiilikuitu on pohjamateriaaleista jäykin ja kevyin. Kun ne yhdistetään perinteisiin nauhoihin, velcro-kiinnitykseen tai räikkä-tyyppiseen kiristysmekanismiin, tuloksena on hyvin jalkaan istuvat kengät ja välitön voimansiirto! Valikoimastamme löytyy oikeat kengät kaiken tyyppiseen ajoon.

Valikoimastamme löydät oikeat kengät miehille, naisille ja lapsille tunnetuimmilta valmistajilta, kuten: NORTHWAVE, SHIMANO, MAVIC, VAUDE, GAERNE, FIVE TEN, ROSE ja SIDI. Tutustu valikoimaan ja löydä unelmakenkäsi!


Klossien kanssa vai ilman?

Ennen kenkien ostamista, tulee päättää, että käyttääkö lukkopolkimia vai ei. Päätös pitää tehdä etukäteen, sillä useimmat kengät ovat suunniteltu jommallekummalle: lukko- tai avopolkimille. Ensinnä mainitusta kenkätyypistä löytyy pohjasta pitkittäissuunnassa kulkevat urat klossien kiinnitystä varten. Maastokengissä yleisin standardi on kaksipulttinen kiinnitys, joka on yhteensopiva lähes kaikkien maastoon tarkoitettujen klossien ja kiinnitysmekanismien kanssa (esim. Shimano SPD). Maantiepyöräilyyn tarkoitetuissa kengissä kiinnitysreikiä on kolme ja ne ovat yhteensopivia vain kolmipulttisen systeemin kanssa (esim. Shimano SPD-SL).

Kenkätyypit:

Maantiekengät - Jos kengät tulevat maantieajoon, on parasta valita kengät klossien kiinnityksellä, jossa on kolme kiinnitysruuvia. Esimerkkejä ovat: Look Delta and Kéo, Shimano SPD-SL, Speedplay Light Action, Zero, X-Series (adapterikappaleen avulla), Campagnolo Pro-Fit, Mavic Zxellium, Time Iclic/Xpresso ja Time Impact

Maastokengät - Maastossa ajaessa voi valita lukko- ja avopolkimien väliltä. Avopolkimille tarkoitetuissa kengissä on pehmeästä ja siten pitävästä kumiseoksesta valmistettu pohja, joka tarttuu hyvin polkimen rungossa oleviin teräspiikkeihin. Maastoajoon tarkoitetuissa lukkokengissä klossien kiinnitys on toteutettu kahdella ruuvilla, jotka kiinnitetään kengän pohjan vastakappaleeseen pitkittäissuuntaisten urien läpi. Esimerkkejä tästä systeemistä ovat: Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB ja Wellgo MTB.

Triathlonkengät - Jos olet triathlonisti, on parasta valita kengät kolmen ruuvin klossien kiinnitysstandardilla. Esimerkkejä ovat: Look Delta and Kéo, Shimano SPD-SL, Speedplay Light Action, Zero, X-Series (adapterikappaleen avulla), Campagnolo Pro-Fit, Mavic Zxellium, Time Iclic/Xpresso ja Time Impact

Kengät retki- ja touring-ajoon - Touring- ja retkiajoon on parasta valita lukko- tai avopolkimille sopivat kengät. Avopolkimille tarkoitetuissa kengissä on usein pitävämpi pohja, mikä tekee niiden käytöstä miellyttävämpää pyörän päältä jalkauduttaessa. Touring-ajoon suunnitellut lukkokengät käyttävät kahden ruuvin klossiken kiinnitystä. (Esim. Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB ja Wellgo MTB.) Tällaiset kengät soveltuvat hyvin myös spinning-käyttöön.

Kengät työmatka-ajoon - Touring-kenkien tapaan, työmatka-ajoa voi tehdä lukko- tai avopolkimilla, omista mieltymyksistä riippuen. Kenkämallit ja klossien kiinnitysstandardi ovat samat kuin retki- ja touring-kengissä.

Spinning-kengät - Lähes kaikki spinningpyörät ovat yhteensopivia yleisimmän kahden pultin klossikiinnityksen kanssa, joka on esimerkiksi maastopyöräkengissä käytettävä standardi.


Valikoimamme sisältää myös polkimet tunnetuimmilta merkeiltä, kuten: SHIMANO, ROSE, LOOK ja TIME.


Pohja: hiilikuitu vai nylon?

Kengän pohjaosa on ratkaisevassa asemassa voimansiirrossa jalalta polkimelle. Tyypillisten pyöräilykenkien pohja on valmistettu nylonista, mikä tarjoaa enemmän jäykkyyttä tavallisiin urheilukenkien pohjiin verrattuna. Enemmän jäykkyyttä haluavien kannattaa puolestaan valita kengät, joissa pohja on valmistettu hiilikuidulla vahvistetusta nylonista. Vielä parempaa voiman- ja tehonsiirtoa etsivien kannattaa tutustua nylon- ja hiilikuitukomposiitista valmistetut pohjat, joissa koko pohja on kauttaaltaan jäykempi sen sijasta, että vain klossien aluetta olisi vahvistettu. Parasta mahdollista suorituskykyä ja keveyttä hakeville, kokonaan hiilikuidustavalmistetut pohjat ovat paras valinta, sillä se tuo parhaan yhdistelmän molempia ominaisuuksia.


Maantiekengät

Hyviä maantiepyöräilyynsoveltuvia kenkiä etsivän on tärkeää kiinnittää huomiota kengän hyvään istuvuuteen ja jäykkään pohjaan. Hyvä kenkä on kevyt, jäykkä, se istuu tiiviisti jalkaan ja on mukava pisimmilläkin ajokerroilla. Mitä jäykempi pohjan materiaali ja rakenne ovat, sitä paremmin voimansiirto polkimille tapahtuu. Tämä tulee kuitenkin kompromissina pyörän päältä poistuttaessa, sillä jäykkäpohjaiset kengät soveltuvat huonosti kävelyyn. Toinen tärkeä ominaisuus on käytettävä kiristyssysteemi, jonka tulee olla myös riittävän helppokäyttöinen. Vaihtoehtoja ovat perinteiset nauhat, velcro-kiinnitys ja erilaiset räikkäkiristykset.


Triathlonkengät - aseta kenkä jalkaan ja lähde matkaan

Triathlonin pyöräilyosuudella käytettäviin kenkiin pätevät samat lainalaisuudet kuin maantiekenkiin. Yhtenä huomattavana erona on kuitenkin, että triathlonkenkientulee olla helposti puettavat ja riisuttavat. Tästä syystä erityisesti triathlonkäyttöön suunniteltujen kenkien valinta on suositeltavaa. Kengän päällysmateriaali on myös tehty erityisen hyvin hengittäväksi, jotta jalkaterät saavat mahdollisuuden kuivua uintiosuuden jälkeen.


Maastokengät lukko- ja avopolkimille

Maastossa ajavien tulee valita asianmukaiset maastopyöräilykengät. Tämän tyyppiset kengät ovat valmistettu kestämään vaihtelevia olosuhteita ja kovaakin käyttöä. Lajin vaatimukset ovat huomioitu myös pohjan kuvioinnissa, sillä kengän tulee tarjota pitoa maastossa märissäkin olosuhteissa. Kenkien jäykkyys ja ominaisuudet vaihtelevat valitun pohjamateriaalin mukaan. Hyvin istuva lesti ja asianmukainen kiristyssysteemi varmistaa hyvän istuvuuden niin, että jalka pysyy tukevasti kengässä kantapäätä myöten. Suosittelemme hankkimaan syys- ja talvikaudelle erikseen kengät tai vähintään kengänsuojat, jotka suojaavat kosteudelta ja tarjoavat eristystä kylmältä.

IAvopolkimille suunnitellut kengät ovat vaihtoehto lukkopolkimien käytön ohella. Klossin ja sille tarvittavan kiinnityskohdan sijasta pohja on päällystetty kauttaaltaan pehmeällä kumilla, joka tarraa tehokkaasti polkimen piikkeihin. Tutustu avopoljinkenkienmallistoomme.


Kengät pyöräretkille ja vapaa-aikaan

Rennoilla pyöräretkille on suositeltavaa käyttää nimenomaan tähän käyttöön tarkoitettuja pyöräilykenkiä. Kengän muoto, pohja ja kiristys ovat suunniteltu pitkänmatkanajon ehdoilla. Pohjat ovat usein muihin pyöräilykenkiin verrattuna hieman pehmeämmät ja voimakkaammin kuvioidut, mikä lisää niiden monikäyttöisyyttä pyörän ulkopuolisia aktiviteetteja ajatellen. Klossien kiinnitys SPD-standardin mukaan on niin ikään ominaisuus, joka löytyy useimmista malleista. Kenkämalli on parasta valita vuodenajan ja lämpötilan mukaan. Kesällä kevyet ja hyvin hengittävät kengät ovat mukavat käyttää, kun taas syys- ja talviaikaan lämmöneristys ja vedenpitävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia.


Pyöräilykengät työmatkoille ja kaupunkikäyttöön

Jos työmatkapyöräily on kiinteä osa arkea, pyöräilykenkien hankkiminen on suositeltavaa. Myös tässä käytössä on syytä kiinnittää huomiota kengänpohjaan ja sen tarjoamiin ominaisuuksiin. Retkiajoon tarkoitettujen kenkien tapaan, myös näiden kenkien tulee olla riittävän monikäyttöiset. Pohjan on siis usein hyvä olla pehmeämpi perinteisiin pyöräilykenkiin verrattuna. Malleja on saatavilla niin lukkopolkimien käyttöä edellyttävällä klossikiinnityksellä kuin ilmankin. Vuodenaika ja lämpötila ovat niin ikään tärkeitä asioita huomioitavaksi kengän paksuudessa ja hengittävyydessä.


Spinning-käyttö

Kaikki spinningpyörät ovat yhteensopivat SPD-klossien kanssa. Jos haet kenkiä pelkästään spinning-käyttöön tai niiden tulee soveltua myös siihen, tämä on ominaisuus, joka tulee löytyä. Koska spinning tapahtuu sisätiloissa, kenkien tulisi olla riittävän ohuet ja ennen kaikkea hyvin hengittävät hikoilun minimoimiseksi. Tutustu tarkemmin malleihin kategorioissa: maastopyörä- ja retkiajokengät.


Optimaalinen koko ja istuvuus

Mukavuuden ja voimansiirron maksimoimiseksi, kengän tulee istua jalkaan mahdollisimman hyvin. Ylimääräistä liikettä ei pitäisi siis ilmetä missään vaiheessa poljinliikettä. Useilla valmistajilla malliston alkupään malleissa kiristys on toteutettu kahdella tai kolmella velcro-nauhalla, joka tarjoaa hyvin istuvan kantaosan kanssa erinomaisen istuvuuden. Malliston yläpään malleissa istuvuutta on viety entistä pidemmälle yksityiskohtaisemmalla kantaosan muotoilulla ja hyvin tarkkaan säädettävällä räikkäkiristyksellä.


Pyöräilykengät kylmiin olosuhteisiin

Kylmällä pyöräiltäessä, hyvin eristäviin materiaaleihin ja roiskeen- sekä vedenkestävyyteen tulee kiinnittää erityistä huomioita. Kylmimpinä syys- ja talvipäivinä kenkien tuulen- ja vedensuojaus ovat ensiarvoisen tärkeät, jotta jalat pysyvät lämpiminä ja kuivina aina ajokerran loppuun asti. Esimerkki tällaisesta eristävästä kalvosta on GORE-TEX. Vuoressa käytettävä lämmin fleece tai jokin muu synteettinen materiaali lisää mukavuutta ja lämmöneristystä entisestään. Kesäkengät voi suojata roiskeilta ja sateelta erillisillä kengänsuojuksilla – ne eivät tosin suojaa tuulelta. Haastavissa ja kylmissä olosuhteissa talvipyöräilykengätovat paras vaihtoehto.


Kaupastamme löydät laajan valikoiman pyöräilykenkiä naisille, miehille ja lapsille aina maastopyöräilystä retkiajoon tai triathloniin. Valikoimamme sisältää malleja tunnetuimmilta merkeiltä, kuten NORTHWAVE, SHIMANO, MAVIC, VAUDE, GAERNE, FIVE TEN, ROSE ja SIDI. Tutustu mahdollisuuksiin sinulle sopivassa hintakategoriassa!

Do you have questions about cycling shoes?

Why do I need cycling shoes? What are the advantages of cycling shoes?
  • In contrast to simple sneakers, cycling shoes ensure a more comfortable ride and offer better support on longer tours, thanks to the firmer sole.
  • The stiff sole ensures optimal power transfer.
  • You can use clipless pedals.
What size/ fit do I need in cycling shoes?
Your cycling shoe should fit firmly around your foot so that you won’t slip out of it when pulling up the pedals. In general, however, you can use your normal shoe size for orientation. What else should I pay attention to when buying?
  • The shoe should offer enough space at the front so that your toes don’t touch the front even when standing and accelerating.
  • In our range you will find cycling shoes in wide and narrow models.
  • Please also pay attention to our manufacturer's note on the product page.
  • Are you still unsure? Then contact our customer service or visit one of our ROSE stores and let us advise you.
What do I need to consider before buying cycling shoes?
It is important that the shoes fit the pedals you wish to use. Cycling shoes with 2-bolt standard (in the sole) are best suited for MTB, gravel or hybrid bikes. Shoes with 3-bolt standard are best suited for road cycling. If you want to ride without a clipless system, you should choose cycling shoes without cleat holes. These have a slip-resistant sole instead of a clipless system. Still unsure? You can find our pedal guide with all the necessary information here.