• Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

181 Hakutulokset

Housut maastopyöräilyyn

Kaikki mitä tarvitset trail-ajoon

Mutaa, hiekkaa, vettä ja pölyä – tässä vain joitakin tyypillisiä maastoajon elementtejä. Maastopyöräily asettaa suuret vaatimukset ajajan lisäksi myös varusteille. Tämän johdosta housujen tai shortsien tulee kestää kovaa käyttöä ja vaihtelevia olosuhteita – ja joskus myös kaatumisia.

Mallistostamme löydät varmasti juuri haluamasi housut maastoon. Miehille, naisille, pehmusteella tai ilman, rennolla tai tiukemmalla leikkauksella, XC-lenkeille tai alamäkiajoon, meiltä löytyvät kaikki mallit! Tutustu housu- ja shortsivalikoimaamme tunnetuimmilta merkeiltä, kuten FOX, VAUDE, Endura, GORE, O´Neal ja Troy Lee Designs.

Oikeanlaiset maastoajohousut juuri sinulle!

Haluamme varmistaa, että löydät oikeat housut juuri sinulle sopivaan käyttöön! Valikoimamme sisältää housuja ja shortseja kaikissa hintaluokissa. Tutustu valikoimaan ja ota yhteyttä kysymysten ilmetessä!

Mieltymyksistäsi riippuen voit valita oikeat täysmittaiset housut tai mukavat shortsit. Erityisesti lämpiminä päivinä shortsit ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne ovat viileät, hyvin hengittävät ja eivät rajoita liikkumista pyörän päällä. Kylmällä säällä ajaessa shortsien kanssa voi käyttää erilisiä jalanlämmittimiä. Talvisaikaan shortsien alla voi lisäksi käyttää erillistä lämpökerraston alaosaa. Voit luonnollisesti valita myös täyspitkät housut, joista löytyy ohuella fleece-kankaalla ja windstopper-materiaalilla talvikäyttöön ja erityisen kylmiin olosuhteisiin.

Roiskeen- vai vedenkestävä?

Jos haluat suojaa roiskeilta ja sateelta, on hyvä kiinnittää huomioita housujen ja shortsien vedenpitävyyteen. Tunnetuimpia vedenkestäviä kerroksia ovat GORE-TEX, CEPLEX, SYMPTATEX ja TEXAPORE. Jos suojaus satunnaisilta lätäköiltä ja lammikoilta riittää, roiskeenkestävä materiaali on hyvä vaihtoehto. Katso täältä veden- ja roiskeenkestävät mallimme!

Sisähousuilla vai ilman?

Useat housut tulevat varustettuna erillisillä pehmustetuilla sisäshortseilla. Geelimäisestä tai vaahtomuovia muistuttavasta materiaalista valmistettu pehmuste lisää ajomukavuutta vaimentaen iskuja ja tärinää, mikä on tärkeää erityisesti pitkillä lenkeillä. Jos haluat housuihisi sisäshortsit huomioi tämä valikoimaa selatessasi., sillä niitä ei ole kaikissa malleissa.

Minkälainen säämiskä on oikea?

Säämiskä jos joku on makuasia! Oikeita vastauksia ja mielipiteitä on siis yhtä monta kuin vastaajaakin. Jotkut ajajat suosivat paksumpaa säämiskää ja pehmustetta paremman vaimennuksen ja siten ajomukavuuden johdosta. Toisille kyky liikkua pyörän päällä helposti ja vaivattomasti merkitsee eniten, jolloin ohuempi säämiskä on parempi vaihtoehto.

Tästä johtuen mallistomme sisältään laajan valikoiman erilaisia housuja ja säämisköjä, joista jokainen voi valita täsmälleen mieleisensä. Mallit vaihtelevat paksuista ja leveistä aina kapeampiin ja ohuempiin. Tutustui laajaan valikoimaamme ja älä epäröi pyytää apua tarvittaessa!

Housut alamäki- ja freeride-ajoon

Mitä enemmän ajo tapahtuu alamäkeen, sitä kestävämpiä housujen ja myös muiden varusteiden tulee olla. Useimmat alamäki-, freeride- ja enduro-käyttöön suunnittelut housut ovat valmistettu tiheästä nylon-kankaasta, joka on hyvin kulutuskestävää. Yksi tällainen erityisen hyvin kestävyydestään tunnettu materiaali on Cordura. Kestävyyden lisäksi housujen tulee samanaikaisesti sallia vapaa liikkuminen pyörän päällä, myös silloin kun niiden alla on mahdollisesti polvi- ja säärisuojat. Tämän varmistamiseksi useissa housuissa on joustavaa kangasta haaroissa ja polvissa. Koska suurin osa alamäki- ja freeride-ajosta tapahtuu seisaaltaan, niissä on harvoin erillistä pehmikettä tai sisäshortseja istumamukavuuden parantamiseksi. Sellaisen käyttö onnistuu kuitenkin helposti pukemalla erilliset pyöräilyshortsit niiden alle.

Suojilla lisää turvallisuutta

Vaativassa maastossa ajavat tarvitsevat asianmukaiset suojat. Valmistajat ovat vastanneet tähän vaatimukseen tarjoamalla housuja integroiduilla suojilla mm. lonkkien ja häntäluun alueelle. Suojat jakavat kaatumisista syntyvän iskuenergian suuremmalle alueelle vähentäen näin sen vaikutusta.

Mitä muita ominaisuuksia löytyy?

Maastopyörähousuja hankkiessa on hyvä miettiä, että mitkä muut ominaisuudet olisivat hyödyksi. Alla on lista usein kysytyimmistä ominaisuuksista:

Vetoketjutaskut – Riippumatta, että missä ajat, ainakin yksi vetoketjutasku on hyödyllinen avainten, puhelimen, kartan tai energiapatukan mukaan ottamiseen. Taskujen lukumäärä ja koko vaihtelevat mallin mukaan. Valitse parhain omaan käyttösi sopiva ratkaisu.

Joustavat materiaalit – Maastopyöräilyssä pitää pystyä liikkumaan vapaasti pyörän päällä, mikä tulee olla huomioituna myös housujen suunnittelussa ja materiaaleissa. Useissa malleissa on käytetty joustavaa kangasta mahdollisimman rajoittamattoman liikkeen ja tunteen mahdollistamiseksi.

Heijastimet – Ajat sitten tiellä, maastossa, kesällä tai talvella, turvallisuuden johdosta on tärkeää näkyä liikenteessä. Tästä syystä on suositeltavaa valita housut tai shortsit, joista löytyy heijastavaa materiaalia. Jos käytät maastoajohousujasi myös kaupungissa, varmista näkyvyytesi heijastavilla materiaaleilla ja mielellään joka suunnasta: edestä, takaa ja sivuilta.


Löydät varmasti valikoimastamme sopivat housut seuraavalle maastoajokerrallesi. Mallistomme sisältää housuja kilpailemiseen, pitkille viikonloppulenkeille, naisille, miehille ja lapsille. Voit valita haluamasi mallin yleisimmistä kokovaihtoehdoista, pehmustettuna tai ilman, täyspitkinä tai shortseina. Tutustu valikoimaamme hyvin tunnetuilta merkeiltä, kuten FOX, Troy Lee Designs, VAUDE, Endura, GORE ja O´Neal.