• Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

181 Hakutulokset

Pyöräilyhousut maantielle

Täydelliset pyöräilyhousut

Oikeat housut ovat pyöräillessä tärkeä varuste riippumatta siitä, että haluatko vain tuulettua pyörän päällä työpäivän jälkeen vai taittaa jopa satoja kilometrejä viikonlopun aikana. Onnistunut housuvalinta tekee ajosta mukavampaa ja ennen kaikkea miellyttävämpää. Kaikki tunteja satulassa viettäneet tietävät miten tärkeää hyvin istuvat pyöräilyhousut ovat ja kuinka suuren eron hyvä pehmustus tekee pitkillä ajokerroilla. Tästä syystä valikoimamme sisältää kaikki tarpeet huomioivan laajan maantiehousujen malliston.

Nettikaupastamme löydät juuri sinulle sopivan mallin. Valikoimamme kattaa naisille, miehille ja lapsille sopivat housut kauden trendiväreissä. Lämpimille kesäpäiville löytyy lyhyitä ja hyvin hengittäviä shortseja, kun taas talvi- ja syyspäivien viileisiin lämpötiloihin on hyvä varautua pitkillä ja lämpöä eristävillä housuilla. Tunnetuimpia valmistajia ovat assos, GORE, X-BIONIC, VAUDE, CASTELLI, ENDURA ja GONSO.

Mitä pukea alle?

Parhaan mahdollisen hengittävyyden ja ajomukavuuden saavuttamiseksi, yleinen suositus on olla pukematta mitään pyöräilyhousujen alle. Valmistajat suunnittelevat pehmusteen ja itse housujen saumakohdat niin, että ne eivät aiheuta epämukavaa hankausta pitkälläkään ajokerralla.

Millainen pehmuste on minulle oikea?

Maantiepyörällä ajoasento on tyypillisesti matalampi verrattuna esimerkiksi retki- tai maastopyörään. Tämä kohdistaa lisää painetta satulan etuosaan kosketuksissa oleville alueille, mikä tulee huomioida housujen valinnassa, pehmusteiden mallissa ja sijoittelussa.

Säämiskä on hyvien pyöräilyhousujen ydin, minkä johdosta sen tulee istua mahdollisimman hyvin – mielellään jopa täydellisesti. Tästä syystä valmistajat testaavat perusteellisesti eri ratkaisuja ja malleja. Satulan sivuosiin kosketuksissa olevat pehmusteen osat ovat yleensä ohuet, mahdollistaen näin mahdollisimman vapaan poljinliikkeen. Paksuuden lisäksi pehmusteen eri osien kovuusaste vaihtelee niin, että kontaktipisteiden kohdalla se on selvästi suurempi. Näin pehmuste vaimentaa mahdollisimman hyvin tien epätasaisuuksia, mikä lisää ajomukavuutta.

Pehmusteena käytetään joko vaahtomaista tai geelimäistä materiaalia. Geelipehmusteiden etuna on, että ne mukautuvat usein paremmin ajajan anatomian mukaan, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan etenkin pitkiä matkoja ajaville.

Eroja on myös pehmusteiden kiinnityksessä housuihin. Osa valmistajista kiinnittää pehmusteen vain reunoista minimoiden näin saumojen määrän ja mahdollistaen pehmusteen vapaamman liikkeen ajajan ja satulan välissä. Yksi vaihtoehto ei ole toista parempi. Kokeile, mikä toimii omalla kohdallasi.

Erityisesti naisille suunnitelluissa säämisköissä on huomioitu anatomiset erot. Naisilla istuinluiden etäisyys on tyypillisesti suurempi, mikä huomioidaan niin satuloiden muodossa kuin säämiskän ja pehmusteen rakenteessa sekä sijoittelussa. Tästä syystä naisten on parasta etsiä sopivia housuja juuri naisille suunnitellusta mallistosta.

Vyötäröpituudessa vai henkseleillä?

Perinteisten vyötäröpituisten mallien lisäksi voit valita henkseleillä varustettuja malleja. Jälkimmäisillä on selviä etuja, kuten hyvä paikallaan pysyvyys, huolettomuus ja siten myös ajomukavuus. Lisäksi korkeammalle ulottuva housumateriaali lämmittää kylminä päivinä. Ainoa mahdollinen haittapuoli on, että taukojen aikaiset vessakäynnit ovat työläämpiä ja vaativat enemmän toimenpiteitä verrattuna perinteisiin vyötäröpituisiin housuihin. Osa valmistajista on kuitenkin huomioinut tämän lisäämällä housuihin vetoketjun.

Mitkä housut ovat parhaat spinningiin?

Spinning- tai sisäharjoittelu ei kohdista erityisiä vaatimuksia housuvalintaan. Talvella sisällä harjoittelua suosivien on parasta valita juuri sellaiset housut, mitä he käyttäisivät muutenkin vastaavassa lämpötilassa. Sisätreeneissä on hyvä suosia hyvin hengittäviä materiaaleja ja housumalleja. Mieltymyksesi mukaan voit valita perinteisistä tai henkseleillä varustetuista malleista vielä paremman ajomukavuuden saavuttamiseksi.

Mitkä housut tulisi valita talvikäyttöä varten?

Ulkona läpi vuoden ajavien tulee huomioida olosuhteet pukeutumisessa! Olemme huomioineet tämän tarpeen sisällyttämällä valikoimaamme kattavan malliston täyspitkiä ja lämpimiä housumalleja. Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti malleihin, joiden etupuoli on varustettu tuulelta suojaavalla materiaalilla. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että mallit ovat tuulelta suojaavia, mutta eivät välttämättä täysin tuulenpitäviä. Täysin tuulenpitävät mallit ovat yleensä myös vedenpitäviä, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan vaativimpiin olosuhteisiin. Varmista, että hankit oikean mallin juuri sinulle sopivilla ominaisuuksilla!

Tarjoamme kattavan malliston housuja vaihtelevaan käyttöön maantielle niin naisille, miehille kuin lapsille. Vaihtoehdot kattavat lyhyet ja hyvin hengittävät shortsit ja vastavuoroisesti myös pitkät ja lämpimät talvimallit, henkseleillä tai ilman. Tutustu valikoimaamme merkeiltä, kuten assos, GORE, X-BIONIC, VAUDE, CASTELLI, ENDURA ja GONSO.