Pyöräilyhousut ja pyöräilyshortsit

  • Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

434 Hakutulokset

Täydelliset pyöräilyhousut

Housut tekevät eron onnistuneella ja mahtavalla ajokokemuksella. Onnistuneella valinnalla nautit ajamisesta joka säässä!

Pyöräilyhousut ovat tärkeä osa pyöräilijän varustusta. Tämä on seikka, jonka jokainen muutaman tunnin satulassa viettänyt voi vahvistaa. Pyöräilyhousut ovat suunniteltu juuri pyöräilyn ja pyöräilijän tarpeisiin, toisin kuin sisäliikunnassa käytettävät housut tai vaikkapa farkut. Pyöräilyhousuissa käytetään erityisen kestäviä tai elastisia materiaaleja juuri siellä, missä niitä tarvitaan. Useat mallit pyritään tekemään lisäksi saumattomaksi käyttömukavuuden lisäämiseksi. Housuissa oleva pehmuste lisää ajomukavuutta ja sopii siksi kaiken tyyppiseen ajoon.

Pyöräilyhousut maastoon

Maastopyöräilyvarusteiden tulee kestää vaativaa käyttöä – erityisesti, jos ajo tapahtuu alamäkeen. Tästä syystä alamäki-, enduro- ja freeride-ajoon suunnitellut housut ovat kestävää tekoa. Materiaaliltaan kulutuskestävistä ja malliltaan löysemmistä housuista hyötyvät kuitenkin muutkin kuin vain alamäkiajajat. Pitkillä maastolenkeillä on suositeltavaa pitää löysähköjä shortseja tai housuja mukavuuden lisäämiseksi ja ennen kaikkea niiden paremman kulutuskestävyyden johdosta. Näin varusteet kestävät myös pidempään.

Monet maastokuskit käyttävät kesäaikaan shortseja, joihin voi halutessaan yhdistää erilliset jalanlämmittimet. Talvisaikaan shortsien alla voi lisäksi käyttää erillistä lämpökerraston alaosaa. Malliltaan löysien shortsien tai housujen merkittävän etuna maastoajossa on myös, että suojavarusteiden käyttö onnistuu niiden kanssa helposti. Joissakin housumalleissa on suojaavia toppauksia jo itsessään. Mikään ei tietenkään estä käyttämästä perinteisiä pehmustettuja pyöräilyhousuja löysempien maastoajoon tarkoitettujen shortsien tai pitkälahkeisten housujen alla. Valikoimastamme löytyy laaja valikoima housuja kesä- ja talviaikaan niin miehille kuin naisille parhailta merkeiltä, kuten POC, Troy Lee Designs, FOX, 100 %, ION ja ENDURA.

Pyöräilyhousut työmatka- ja retkiajoon

Työmatka- ja retkiajossa ei tarvita samanlaista kestävyyttä kuin maastoajoon suunnitelluissa housuissa. Sen sijaan muut ominaisuudet ovat tärkeämpiä. Mukavuus ja helppo käytettävyys ovat usein pääkriteerit. Lisäksi housujen tulee kestää normaalissa käytössä ilmenevää hankausta ja kulutusta sekä näyttää siltä, että niillä voi astua sisään vaikkapa matkalla olevaan kahvilaan. Meidän valikoimamme sisältää monia lyhyitä ja pitkiä housuja sekä niin sanottuja zip off -malleja, jotka ovat erityisen suosittuja retkipyöräilijöiden ja paljon ajavien keskuudessa. Zip off -malleissa housut voidaan katkaista tai liittää polven kohdalta, mikä mahdollistaa niiden käyttämisen lyhyinä tai täysmittaisena. Vaikka pyöräily tapahtuisi pääosin vain työmatkojen merkeissä, housujen tulee kestää monenlaisia olosuhteita, kuten kovaa tuulta ja vesisadetta. Tutustu mallistoomme tunnetuilta merkeiltä, kuten VAUDE, GONSO ja Löffler.

Maantieajan pyöräilyhousut

Tiukasti istuvia ja virtaviivaisia housuja ei arvosteta pelkästään maantiellä, vaan ne ovat löytämässä tiensä myös maastoajoon. Meillä on laaja valikoima eri malleja aina pitkistä puolipitkiin tai pehmustetuista pehmustamattomiin. Lisäksi kylmiin lämpötiloihin on omat mallinsa, joissa on erillinen lämpöä eristävä kerros ja tuulisuojaus. Kesäkäyttöön suunnitellut mallit ovat vastavuoroisesti mahdollisimman ohuita ja hyvin hengittäviä. Valikoimamme sisältää malleja joka hintaluokassa niin miehille kuin naisille. Malleja löytyy johtavilta merkeiltä, kuten Shimano, GORE, assos, ROSE ja Craft.

Minkälaisen pehmusteen haluaisit?

Monissa pyöräilyhousuissa on erillinen pehmike tai niin sanottu säämiskä ajomukavuuden lisäämiseksi. Nämä, erityisestä vaahtomuovin kaltaisesta materiaalista tai geelistä koostuvat, osat ovat ommeltu housuihin ja suodattavat tienpinnasta välittyviä epätasaisuuksia. Mahdollisimman hyvän ajomukavuuden saavuttamiseksi pehmike on jaettu eri osiin, jotka voivat vaihdella niin paksuudeltaan kuin kovuudeltaan. Esimerkiksi istuinluiden kohdalla on usein enemmän materiaalia, joka tarjoaa enemmän vaimennusta. Syys- ja talvikäyttöön suunnitelluissa malleissa on usein etupuolella myös tuulenpitävää kangasta, joka on hyödyllinen sään muuttuessa viileäksi.

Henkseleillä vai ilman?

Tiukasti istuvat vai rennommat housut? Pehmikkeellä vai ilman? Vyötärön mitassa vai henkseleillä? Lyhyemmät vyötärölle ylettyvät mallit saattavat liikkua helpommin ja vaatia sen johdosta korjaamista ajokerran aikana. Hyvän istuvuutensa ja varmasti paikallaan pysymisen lisäksi henkselimallit tarjoavat lämpöä ja suojaa pitkälle ylävartaloon, aina munuaisiin asti. Tosin vessatauot ovat niiden kanssa aina työläämpiä. Monet valmistajat ovat kuitenkin ratkaisseet tämän ongelman lisäämällä henkselimalleihin taukotoimia helpottavat vetoketjut.

Mitä ominaisuuksia pyöräilyhousuilla pitäisi olla?

Jos ajat usein pimeässä tai hämärässä, on hyvä varmistaa, että housuissa on heijastavaa materiaalia. Tämä auttaa näkyvyyttä tiellä muun liikenteen seassa. Ei riitä, että sinä huomaat muut. Myös muiden pitää huomata sinut. Housujen ja myös muiden vaatteiden valinnassa on hyvä huomioida, että heijastavaa materiaalia on muuallakin kuin takana, jotta ne tarjoavat näkyvyyttä joka suunnalta.

Silikoni-osien avulla housut pysyvät paremmin paikallaan. Ne ovat sijoitettu usein vyötärölle tai reiden yläosaan

Taskut ovat erityisen tärkeitä maastopyöräilijöille ja retkiajajille. On tärkeää varmistaa, että taskuissa on vetoketjut, jotta arvotavarat pysyvät varmasti tallessa.

Suojaa vaihtelevilta säätiloilta

Säätila voi vaihdella tunnetusti hyvinkin nopeasti. Tämän johdosta etenkin keväisin ja syksyisin on suositeltavaa käyttää tuulen- ja vedenpitävää vaatetusta. Valikoimamme haastaviin olosuhteisiin soveltuvissa housuissa on laaja. Alla on lueteltuna valinnassa huomion arvoisia seikkoja.

Kylmässä säässä monet pyöräilijät valitsevat housut, joissa on tuulenpitävä kerros. Se koostuu säätä kestävästä muovisesta materiaalista, joka on yhdistetty housujen perusmateriaaliin. Huokoisen rakenteen ansiosta vesi ei läpäise materiaalia, mutta se säilyttää silti hengittävät ominaisuutensa, jolloin vaate ei ole hiostava. Tunnetuimpia ja käytössä toimivaksi todistettuja ratkaisuja ovat GOREn ja VAUDEn WINDSTOPER sekä CRAFTin Ventair.

Tien tai metsäpolun ollessa vielä märkä ja lätäkköinen, housujen on hyvä olla roiskeenkestävät. Tämä ominaisuus perustuu nanoteknologiaan, minkä johdosta vesi pysyy materiaalin pinnalla ilman, että se läpäisee sitä. Parhaillakin materiaaleilla on kuitenkin rajansa ja se vastustaa vain tiettyä määrää kosteutta. Toisin sanoen se ei pidä sinua välttämättä kuivana kaatosateessa.

Yksi pyöräilyvaatteissa suosittu materiaali on softshell. Se on usein tuulenpitävä ja roiskeenkestävä, lämmin ja hyvin elastinen, mikä tekee siitä erityisen monikäyttöisen. Ei olekaan sattumaa, että softshell-vaatteet ovat suosittuja urheilussa ja jokapäiväisessä käytössä!


Tutustu naisten ja miesten housujen valikoimaamme. Voit valita maastopyörä- tai maantiehousujen väliltä. Tarvitset sitten kesä-, syys- tai talvisään varustusta täydessä tai lyhyessä mitassa, henkseleillä tai ilman, valikoimastamme löytyy juuri oikea vaihtoehto. Suosituimmat merkit ovat VAUDE, Craft ja GONSO. Tutustu valikoimaamme paremmin nettikauppamme puolella!