Hanskat maastopyöräilyyn

 • Lajittelu:
 • Lisää vaihtoehtoja less filters

50 Hakutulokset

Hanskat maastopyöräilyyn – parasta pitoa poluille

Toisin kuin maantiepyöräilyyn tai kaupunkipyöräilyyn suunnitelluissa hanskoissa, on MTB-hanskojen selviydyttävä hieman erilaisista haasteista. Maastopyöräilyhanskat joutuvat kovempien iskujen kohteeksi ja niiden täytyy kestää kaatumisia sekä tarjota parempaa pitoa otteeseen. Ostajan oppaallamme hanskoista maastopyöräilyyn löydät juuri sinulle sopivat hanskat.

Valikoimaamme kuuluu kattava tarjonta erilaisia hanskoja maastopyöräilyyn niin kesä- kuin talvikäyttöön. Löydät meiltä kattavan valikoiman eri värejä ja kokoja monesta eri hintaluokasta tunnetuilta valmistajilta, kuten ROSE, Roeckl, FOX, GORE WEAR, 100%, Chiba, GripGrab, Mavic, Ziener ja monta muuta. Löydät takuulla sopivat hanskat täältä!


Vaahto, geeli vai ei lainkaan pehmustetta

Erityisesti maastopyöräilyssä värinät ja iskut epätasaisesta alustasta päätyvät käsiisi joustavasta etuhaarukasta huolimatta. Kova rasitus voi johtaa käsien ennenaikaiseen väsymiseen. Taataksesi parhaan mukavuuden ja ajonautinnon erityisesti rajummilla poluilla, voivat pehmustetut hanskat olla hyvä valinta. Voit valita hanskat maastopyöräilyyn vaahtopehmusteella tai geelipehmusteella:

 • Vaahtopehmuste: Vaahtorakenteinen pehmuste vaimentaa iskuja ja värinää tehokkaasti. Ns. memoryfoam-materiaali palautuu aina alkuperäiseen muotoonsa.
 • Geelipehmuste: Geelipehmuste kämmenellä tarjoaa vielä paremman iskunvaimennuksen. Se auttaa sinua suojaamaan käsiäsi poikkeuksellisen tehokkaasti polkujen epätasaisuuksien aiheuttamilta iskuilta.
 • Ilman pehmustetta: Monet maastopyöräilijät käyttävät hanskoja ilman mitään pehmustetta kämmenen kohdalla. Näillä hanskoilla saa usein paremman tuntuman ohjaustankoon ja paremman pidon.

Mikä materiaali sopisi sinulle?

Toisin kuin maantiepyöräilyyn suunnitelluissa hanskoissa, tulee maastopyöräilyhanskojen olla erityisesti erittäin kestäviä. Yleensä valmistajat käyttävät MTB-hanskoissa paremmin kulutusta kestäviä materiaaleja, kuten CORDURA, sillä he haluava hanskojen myös tarjoavan suojaa oksilta ja muulta kasvillisuudelta.

Myös kämmenosa valmistetaan yleensä vahvasta ja kitkaa tarjoavasta materiaalista, jotta hanskat tarjoaisivat tarpeeksi pitoa ohjaustankoa vasten, mutta kulumatta ennenaikaisesti hajalle.

Osassa hanskoista on tuplakerros materiaalia erityisen kovalla rasituksella olevissa kohdissa tai kevyt toppaus etusormen ja peukalon välissä suojaamassa kättä.

Lisäksi on tärkeää valita hanskat lämpötilan mukaan, jotta ilmanvaihto on tarpeeksi hyvä kuumalla helteellä ja jotta kädet pysyvät lämpiminä talvella. Jatka lukemista, niin saat vinkkejä hanskojen valintaan kesä- ja talvikäyttöön.


MTB-hanskat vauhdikkaille poluille

Jos pidät maastopyöräilyssä erityisesti alamäistä tai haluat lisäsuojaa käsille, kannattaa valita hanskat, joissa on panostettu suojausominaisuuksiin. Hanskojen varustaminen suojaavilla osioilla on peräisin motocrossin maailmasta – nyt tämä myös yleistyy maastopyöräilyssä. Tarjotakseen parempaa suojaa kaatumisissa nämä hanskat ovat varustettuja iskuja vaimentavilla suojilla, jotka usein kulkeva rystysten päällä. Täydellinen suoja hankaumia, oksia, kasvillisuutta ja iskuja vastaan.


MTB-hanskat kesäkäyttöön

Kesäkelille suosittelemme erityisen kevyitä hanskoja, joissa on panostettu ilmanvaihtoon. Näistä on olemassa kahta eri versiota:

 • Lyhytsormiset hanskat: Maastopyöräilijät voivat valita lyhytsormiset hanskat erityisesti teknisesti helpompaan ajoon. Näillä hanskoilla saat erinomaisen hengittävyyden.
 • Pitkäsormiset hanskat: Jos tarvitset enemmän pitoa ja suojaa, kannattaa valita pitkäsormiset hanskat. Pitoa parantavat materiaalit kämmenen kohdalla sekä usein käytetty silikonipinnoite parantavat pitoa ja otetta. Lisäksi näillä hanskoilla saa yleensä paremman tuntuman vaihde- ja jarrukahvoihin. Erityisesti kesällä kannattaa varmistaa, että pyöräilyhanskat ovat varustettuja kevyillä ja hengittävillä materiaaleilla. Ilmavat, kevyet verkkomateriaalit hanskojen takapuolella tekevät niistä hyvin hengittävät.

MTB-hanskat talvikäyttöön

Talvella tärkein hanskojen tehtävä on pitää kädet lämpiminä. Suojautuaksesi kylmää vastaan kannattaa valita talvihanskat, joissa on lämmin vuori sekä tuulenpitävä pintamateriaali, kuten esim. softshell. Jos et halua jäädä sisätiloihin kylmällä säällä, kannattaa valita tuulen- ja vedenpitävät hanskat kalvoteknologialla. Eri hanskatyypeissä on eroja:

 • Lämpimät hanskat: Kylmiin säihin on tarjolla ns. thermal-hanskoja, joissa on käytetty lämpimiä materiaaleja, kuten fleeceä. Tämä materiaali suojaa käsiä kylmältä tehokkaasti. Nämä hanskat ovat kuitenkin yleensä vain osittain tuulenpitäviä ja vettä hylkiviä, mikä tarkoittaa, että kosteus ja kylmyys pääsevät hetken käytön jälkeen tunkeutumaan läpi. Nämä hanskat soveltuvat siten talvikäyttöön vain hieman lämpimämpinä päivinä ja parhaiten poutasäähän.
 • Softshell-hanskat: Softshell on materiaali, joka erottuu joukosta tuulenpitävien ja vettä hylkivien ominaisuuksiensa ansiosta. Softshell-materiaalista tehdyt talvihanskat suojaavat hyvin kylmältä ja kevyeltä sateelta. Lisäksi softshell on hyvin venyvää ja hengittävää, joten se on myös mukavaa käyttää.
 • Tuulenpitävät pyöräilyhanskat: Tuulenpitävä kalvo, kuten GORE WINDSTOPPER on erittäin ohut muovinen kalvo, joka on integroitu materiaaliin estämään tuulta pääsemästä läpi käsiisi. Kalvo on varustettu valtavalla määrällä mikroskooppisen pieniä reikiä, jotka päästävät vesihöyryn siirtymään ulos pois iholta. Näin materiaali pystyy olemaan samaan aikaan hyvin hengittävää. Lisäksi tuulenpitävät kalvot ovat myös aina vettä hylkiviä ja suojaavat siten myös kosteudelta. Täydellinen valinta kovaan tuuleen!
 • Hanskat talvipyöräilyyn tuulenpitävällä ja vesitiiviillä kalvolla: Jos haluat pyöräillä epävakaalla säällä, kannattaa sinun valita hanskat, joissa on tuulen- ja vedenpitävä kalvo, kuten GORE-TEX tai EUROTEX. Toisin kuin tuulenpitävässä kalvossa, ovat näiden kalvojen mikroskooppiset reiät niin pieniä, että ne eivät päästä lainkaan vesipisaroita kalvon läpi. Näin olet hyvin suojattu tuulta ja sadetta vastaan. Samanaikaisesti vesihöyry pääsee pois iholta materiaalin läpi pitäen olon lämpimänä ja mukavana.

Lisää kiinnostavia maastopyöräilyhanskojen ominaisuuksia:

 • Yhteensopivuus kosketusnäyttöjen kanssa: Sormenjäljenlukijan kanssa ne eivät sentään toimi, mutta monissa hanskoissa on integroituna sormenpäissä kuituja, jotka tekevät niistä yhteensopiva kosketusnäyttöjen kanssa. Täydellinen valinta esim. kappaleen valintaan tai sovelluksen käyttöön! Hanskojen yhteensopivuudesta kosketusnäyttöjen kanssa mainitaan tuotekuvauksessa.
 • Pitoa parantavat silikoniprintit: Ohuet silikoniprintit kämmenillä ja sormien päissä tarjoavat parempaa pitoa ja varmemman otteen kahvoista myös märissä olosuhteissa.

Näillä hyödyllisillä vinkeillä löydät varmasti itsellesi sopivat hanskat maastopyöräilyyn optimaalista suojaa, pitoa ja hengittävyyttä varten. Jos sinulla on vielä kysyttävää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Valikoimaamme kuuluu kattava tarjonta erilaisia hanskoja maastopyöräilyyn niin kesä- kuin talvikäyttöön. Löydät meiltä kattavan valikoiman eri värejä ja kokoja monesta eri hintaluokasta tunnetuilta valmistajilta, kuten ROSE, Roeckl, FOX, GORE WEAR, 100%, Chiba, GripGrab, Mavic, Ziener ja monta muuta. Löydät takuulla sopivat hanskat täältä!