•  50 000 tuotetta saatavilla heti toimitukseen
  •  Ilmainen palautus (kaikista EU-maista)
  •  Henkilökohtaista neuvontaa pyörän hankintaan
  •  30 päivän palautusoikeus
  •  Pyörät kootaan Saksassa
390

Dirtti

Dirttipyörät

Maastopyöriä aivan erityiseen käyttötarkoitukseen


DIRT JUMP AND SLOPESTYLE – TIME FOR ACTION!

Dirttipyöräilijät ja slopetstylekuskit tarvitsevat pieniä ja ketteriä pyöriä, joiden on samalla oltava äärimmäisen vankkarakenteisia. Tämä on yksi rajuimmista maastopyöräilyn alalajeista, missä urheilijat ovat suorastaan taiteilijoita. Useita metrejä korkeat hypyt ja ällistyttävät temput kuuluvat jokapäiväiseen rutiiniin – heikoilla materiaaleilla voisi olla kohtalokkaat seuraukset.

Vaikka molemmissa kategorioissa on paljon yhteistä, ovat pyörät melko erilaisia. Dirttipyöräilijät luottavat useimmiten jäykkäperäisii n pyöriin saadakseen parhaan pyörän hallinnan ilmassa. Slopestylepyöräilijät taas käyttävät usein täysjoustoisia pyöriä mahdollistaakseen vielä suurempien hyppyjen ajamisen ja monipuolisempien esteiden ylittämisen. Lajeille yhteistä on kuitenkin intohimo suuria hyppyjä ja vauhtia kohtaan. Dirtti- ja slopestylepyöräilijöiden temput määrittelevät sen mikä pyörän kanssa on mahdollista – joskus he jopa tuntuvat ylittävän mahdottomuuden rajan. Temppuja yhdistellään uusiksi kokonaisuuksiksi, maaston muotoja hyödynnetään luovasti, pyöräily on luovuuden ilotulitusta. Kilpailuissa tuomaristo päättää kenellä oli parhaat temput ja hienoin tyyli. Näissä kilpailuissa etsit totista kilpailuhenkeä turhaan. Päinvastoin, kaikki urheilijat ovat kuin yhtä suurta perhettä, kilpalijat kannustavat toisiaan ja työntävät toisensa äärirajoille saavuttaakseen täydellisen suorituksen.

Lajeilla on muutakin yhteistä. Ne ovat maastopyöräilyn nuorimpia alalajeja. Vasta vuositunhannen vaihteessa näistä extremeurheilulajeista kasvoi omat lajinsa Yhdysvaltojen Freeride-skenessä. Aikoinaan backflipiä pidettiin mahdottomana temppuna, mutta nyt se on vain tavallinen temppu muiden joukossa. Erittäin nopeasti kehittyvät temput tekevät dirt jumpista ja slopestylestä nopeiten kehittyviä ja kiehtovimpia maastopyöräilyn alalajeja ja ne ovat myös erinomaisia yleisölajeja. Näissä freestyle-urheilulajeissa jokaisella urheilijalla on oma tyylinsä ja pyörän valinta on myös hyvin yksilöllinen asia. Millä pyörällä sinä hallitset ilmalentosi?