• Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

4 Hakutulokset

Vanteet

VanteetVanteet ovat tärkeässä roolissa pyörän vakauteen, turvallisuuteen ja mukavuuteen. Ne ovat tärkeässä roolissa mukana voimansiirrossa navan ja pinnojen sekä renkaan välissä.

Eri käyttötarkoitukset vaativat eri vanteet. Maantiepyörissä vanteen keveys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Maastopyöräilyssä taas vannekehän tukevuus on tärkeämmässä roolissa painon ohella. Maantiepyörissä ja trekking-pyörissä käytetään lähes poikkeuksetta 28”:n halkaisijaa. Maastopyörissä yleisimmät koot ovat 26", 27.5" ja 29 ".

Vanteista löytyy myös eroja leveyksistä ja korkeuksista. Vanneleveys määrittelee minkä levyiset renkaat vanteelle sopivat. Viime aikoina leveämmät vanteet ovat kasvattaneet suosiotaan myös maantiepuolella leveämpien renkaiden tarjoaman isomman ilmatilan ja mukavuuden ansiosta. Vanteen korkeus on erittäin tärkeä ominaisuus aerodynaamisuutta varten.

Reikien lukumäärä määrittelee kuinka monta pinnaa vanteella on tukenaan – mitä enemmän pinnoja, sitä tukevampi kiekko. Ostaessasi pyöränvannetta täytyy sinun ottaa myös huomioon, että on olemassa erilaisia levyjarruja ja vannejarruja.