Ohjainlaakerit

  • Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

31 Hakutulokset

Ohjainlaakerit

OhjainlaakeriPyörän ohjainlaakeri on rungon emäputkessa sijaitseva laakeri, joka mahdollistaa etuhaarukan pyörimisen. Useimmiten ohjainlaakerit puristetaan erikoistyökalulla emäputken sisälle, jotta liitos olisi mahdollisimman tukeva.

Meillä on valikoimassa sekä kierteellisiä ohjainlaakereita että nykyaikaisia kierteettömiä ohjainlaakereita (ns. ahead-laakereita). Etuhaarukasta ja runkotyypistä riippuen ohjainlaakeri voi olla integroitu, semi-integroitu tai ulkoinen.

Ohjainlaakerityyppien lisäksi niistä on olemassa useita eri kokoja. 1 1/8" on yleisin laakerin sisähalkaisijan standardi. Vanhemmissa pyörissä myös 1” on ollut hyvin yleinen halkaisija. Nykyaikaisissa pyörissä ns. tapered-kaulaputki on erittäin yleinen etuhaarukoissa. Silloin ylä- ja alalaakerin sisähalkaisija ovat eri kokoisia ja laakeristandardeja on olemassa monta erilaista.

Oikean ohjainlaakerin valintaa varten on tärkeää selvittää laakerityyppi, sisähalkaisija ja ulkohalkaisija erikseen ylemmälle ja alemmalle ohjainlaakerille. Myös ohjainlaakerit kannattaa puhdistaa ja rasvata tasaisin väliajoin, jotta ne kestäisivät mahdollisimman pitkään.

Tarvikevalikoimastamme löydät runsaasti varaosia ja tavikkeita, kuten ohjainlaakereiden kansia, ruuveja, erillisiä ohjainlaakereiden ylä- ja alaosia, spacereita ja tiivisteitä.