• Lajittelu:
  • Lisää vaihtoehtoja less filters

82 Hakutulokset

Parhaat kengät maastopyöräilyyn

Kestävät kengät enduro-, all mountain- ja trail-ajoonLaaja valikoimamme sisältää kattavan malliston maastopyöräkenkiä tunnetuimmilta valmistajilta, kuten ROSE, SID, GAERNE, MAVIC, FIVE TEN, SHIMANO ja NORTHWAVE. Nettikaupastamme löydät kaikki yleisimmät koot perinteisissä ja kauden trendiväreissä.


Mikä tekee maastopyöräkengän?

Maastoajoon tarkoitetut pyöräilykengät ovat kestävästä materiaalista valmistetut jäykkäpohjaiset kengät, jotka varmistavat tehokkaan voimantuoton jaloilta polkimille. Pohjassa on lisäksi kuviointi, joka tarjoaa pitoa vaihtelevilla ja liukkailla pinnoilla. Nämä ominaisuudet yhdistettynä jämäkkään kiristysmekanismiin tekevät kengän, joka suoriutuu hyvin maastoajon vaatimuksista.


Maastopyöräkengän istuvuus

Pyöräilykenkien tulisi istua napakasti, mutta totta kai ilman, että kiristymisen tai painamisen tuntua. Mahdollisimman hyvän tehontuoton takaamiseksi kengän ja polkimen tulisi tuntua yhdeltä saumattomalta kokonaisuudelta. Jos jalka pääsee liikkumaan kengän sisällä, poljinliikkeestä katoaa energiaa. Hyvä ohjesääntö pyöräilykenkien sovittamiseen on, että varpaissa tulisi olla hieman vähemmän väljää verrattuna kävely- tai juoksukenkiin.


Maastopyöräkengän talvikäyttöön

Jos kengät tulevat ympärivuotiseen käyttöön, niiden on parasta olla vedenpitävät. Vaihtuvalta säältä suojaava tuulen- ja vedenpitävä materiaali (esimerkiksi GORE-TEX) takaa, että kosteus tai sade eivät läpäise kenkää. Näin lätäköistä ja roiskeista ei tarvitse huolehtia ja jalat pysyvät kuivina sekä lämpimänä. Kylmiin lämpötiloihin tarvitaan lisäksi lämmikkeeksi erillistä toppausta. Kylmimmille talvipäiville suunnitelluissa kengissä on tämän johdosta integroitu tai irrotettava vuoriosa. Varustaudu talveen tutustumalla talvikenkiemme, vedenpitävien sukkienja kengänpäällistenvalikoimaan!


Mitkä kengät spinningiin?

Jos aiot päivittää sisäliikuntakengät paremmin spinning-käyttöön sopivaksi, maastopyöräkengät ovat erinomainen vaihtoehto! Polkimien kiinnitysmekanismi on yhteensopiva kaikkien yleisimpien spinning-pyörien kanssa. Ainoa mitä tarvitset, on spinning-pyöriin sopiva klossi. Spinning-käyttöön soveltuvat parhaiten ohuet ja hyvin hengittävät kengät, sillä ulkona ajamiselle ominaisen ajoviiman viilentävä vaikutus puuttuu spinning-tunneilta. Pohjan tulee olla jäykkä, kuten maastokengissä yleensä, jotta kaikki liikenevät watit menevät hyötykäyttöön. Pohjien materiaaleina käytetään nylonia tai vieläkin jäykempää ja kevyempää hiilikuitua. Eri pohjien ominaisuuksista kerrotaan tarkemmin myöhempänä.


Kengät leveällä lestillä?

Valikoimastamme löytyy leveälestisiä kenkiä kaikissa yleisimmissä koissa. Leveä päkiäosuus antaa tarvittavaa tilaa sitä edellyttäville jaloille. Merkintä leveälestisistä malleista on mainittu otsikossa ja tuotekuvauksessa, mikä helpottaa niiden löytämistä.


Aloittelevan maastokuskin kengät

Maastoajoa aloittavan kuskin on suositeltavaa totutella pyörään ja opetella ajotekniikkaa avopolkimilla. Koska jalan saa pois polkimelta nopeasti joka tilanteessa, avopolkimet tarjoavat hyvät edellytykset ajotekniikan opetteluun.

Jos ajokokemusta on kertynyt jo enemmän, avopolkimien käytöstä voi halutessaan siirtyä ainakin osittain lukkopolkimiin, jotka varmistavat jalan pysymisen polkimella, antavat lisää mahdollisuuksia pyöränkäsittelyyn ja tehostavat poljinliikettä. Lukkopolkimien käyttö pitää kuitenkin opetella varmaksi hyvissä ajoin ennen teknisille polkuosuuksille suuntaamista. Lukkopolkimien käyttö edellyttää kenkiä, joissa on kiinnityskohta klosseille. Yleisimpiä malleja ja valmistajia ovat Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB ja Wellgo MTB.


Maastokengät: avo- vai lukkipolkimille?

Ennen kenkäostoksille suuntaamista tulee tietää, etsiikö kenkiä lukko- vai avopoljinten pariksi. Aloitteleville – ja joskus myös kokeneemmille – kuskeille voi suositella avopolkimia. Turvallisuuden lisäksi ne kehittävät pyöränkäsittelytaitoja erityisen hyvin. Avopolkimille suunnitelluille kengille on ominaista jäykkä ja kuvioitu pohja, joka on valmistettu hyvin polkimeen tarttuvasta pehmeästä kumiseoksesta. Samalla kun katsot kenkävalikoimaa, suosittelemme tutustumaan avo-/flättipolkimientarjontaan. Kenkävalikoimamme sisältää malleja tunnetuimmilta valmistajilta, kuten FIVE TEN, VAUDE O´NEAL, SHIMANO ja ION.

Lukkopolkimet kiinnittyvät kengänpohjissa oleviin klosseihin erityisellä jousitoimisella mekanismilla. Tämän johdosta esimerkiksi jalan lipsahtamista polkimelta ei pääse tapahtumaan haastavimmissakaan maastonkohdissa. Lisäksi lukkopoljinten käyttö voi tehostaa polkemista ja nostaa kadenssia eli poljinnopeutta. Lukkopoljinten tehokas ja turvallinen käyttö edellyttää kuitenkin harjoittelua, johon on syytä varata oma aikansa. Tutustu lukkopoljinkenkien valikoimaamme tunnetuimmilta valmistajilta. Jos valinta ja mallit mietityttävät, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme.


Kiristyssysteemi – mitä vaihtoehtoja on?

Käyttöön sopiva kiristysmekanismi on tärkeä, usein jopa ratkaiseva, hyvin istuvan kengän valinnassa. Ilman sitä poljinliikkeen hyötysuhde laskee ja takarenkaalle tarkoitettuja watteja hukkuu matkalla. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

Nauhat: Perinteinen nauhakiinnitys on joustava ja helppo säädettävä. Kireyttä ei voi silti säätää nopeasti, ja vielä vähemmän ajon aikana. Maastossa ajaessa on myös tärkeää kiinnittää huomiota, että nauhat ovat taiteltuna suojaan, jotta ne eivät tarraa voimansiirtoon tai polun varrella oleviin oksiin.

Velcro-nauhat: Velcro-nauhoilla juuri oikean kireyden säätäminen on helppoa, sen voi tehdä nopeasti jopa ajaessa ja lisäksi ne eivät tartu ei-haluttuihin paikkoihin, kuten oksiin tai ketjun ja rattaan väliin.

Räikät: Räikkäsysteemillä varustettu maastokenkä tarjoaa eniten säädettävyyttä kaikista vaihtoehdoista. Mekanismi perustuu muovinauhan kiristämiseen, joka liikkuu suljetun rakenteen sisällä. Räikällä kiristys onnistuu kirjaimellisesti millimetrin tarkkuudella ja se ei tartu mihinkään huomaamattoman muotonsa ansiosta.

BOA ja ATOP: Nämä kiristysmekanismit tarjoavat tasaisen paineen ja hyvän istuvuuden koko jalkaterän alueelle. Nauhat ovat kiinnitetty perinteisten kengännauhojen tavoin, mutta kiristys tapahtuu erityistä rullaa kiertämällä, mikä mahdollistaa kiinnityksen säädön nopeasti jopa yhdellä kädellä.


Pohja

Aivan kuten itse kenkämalleja, myös eri pohjavaihtoehtoja on laaja valikoima. Vaihtoehdot vaihtelevat aina nylonista täyshiilikuituisiin pohjiin. Alla olevien tietojen avulla pystyt valitsemaan oikean pohjatyypin juuri sinun ajoosi:

Kumi: Urheilu- ja myös avopoljinkenkien pohjat ovat päällystetty tyypillisesti erilaisilla kumimateriaaleilla. Avopolkimille suunnitellut kengät tarjoavat kuitenkin lähes poikkeuksetta parhaan pidon polkimilla erityisen kumiseoksen johdosta. Lisäksi, ne soveltuvat hyvin myös kävelyyn maastonmuotojen edellyttäessä hetkellistä jalkautumista.

Nylon: Tämä on yleisin pohjamateriaali lukkopoljinkengissä ja sitä käytetään niin sanotuissa all rounder -malleissa. Nylon on huomattavasti kumia kovempaa, mikä tehostaa voimansiirtoa jalalta polkimelle. Samasta syystä kengät eivät sovellu kävelyyn parhaalla mahdollisella tavalla ja lisäksi pohjamateriaali on liukas. Pito-ominaisuudet on kuitenkin huomioutu useimmissa malleissa lisäämällä kärkeen ja reunaosiin kitkaa lisäävä kumiosa.

Vahvistettu nylon: Tavallista nylonia saadaan jäykistettyä lisäämällä siihen muita materiaaleja, mikä mahdollistaa jälleen kerran paremman voimansiirron. Vahvikkeena käytetään usein lasi- tai hiilikuitua, jota on sijoitettuna erityisesti klossin kiinnityskohdan alueelle. Pito jalkautuessa on varmistettu näilläkin malleilla lisäämällä kumisia nappulamuotoja kärkeen ja pohjan reunoihin.

Hiilikuituseos: Erittäin jäykkää, mutta silti hinnaltaan kilpailukykyistä kenkää etsivien on parasta katsoa malleja, joissa on käytetty pohjamateriaalina hiilikuidun ja nylonin seosta. Tämä yhdistelmä tarjoaa parhaat puolet molemmista materiaaleista: hiilikuidun jäykkyyden ja nylonin edullisuuden. Nylonista ja vahvistetusta nylonista valmistettujen pohjien tapaan, maastokelpoisuus ja pito-ominaisuudet ovat huomioitu myös näissä kengissä pohjaa reunustavalla kumiosalla.

Täyshiilikuitu: Kun kengältä halutaan mahdollisimman suurta jäykkyyttä, hiilikuitu on ilmeinen vastaus pohjamateriaalina. Näille kengille on ominaista jäykkyyden lisäksi keveys. Erittäin jäykkä pohja ei ole paras mahdollinen kävellä, mutta mahdollistaa välittömän voimansiirron polkimille. Myös hiilikuitupohjaisten kenkien maastokelpoisuus on huomioitu käyttämällä pohjassa muita pitävämpiä materiaaleja.

Mitä korkeammalle mallistossa mennään, sitä jäykempiä ja kevyempiä kengät ovat. Hankinnassa on kuitenkin hyvä huomioida myös kengän kävelyominaisuudet riippuen, että millaiseen käyttöön kengät on tarkoitus hankkia. Pyydä tarvittaessa rohkeasti apua valintaan asiakaspalvelustamme!


Valikoimamme kattaa suuren määrän miesten ja naisten maastopyöräilykenkiä tunnetuimmilta merkeiltä, kuten FIVE TEN, SHIMANO ja NORTHWAVE. Malleja on saatavilla kaikkiin eri käyttötarkoituksiin yleisimmissä koissa, klassisissa ja kauden trendiväreissä.

Do you have questions about MTB shoes?

What is the right clipless pedal system for mountain biking?
  • Classic systems for mountain biking are: Shimano SPD, Time ATAC, Crankbrothers or Crankbrothers Race.
  • MTB shoes for use with a clipless pedal system have two parallel bolts for cleats and pedals with 2-bolt standard. This allows the cleat to be permanently attached and clipped in the pedal.
What are the advantages of mountain bike shoes?
  • With mountain bike shoes in the clipless pedal system, you can connect your shoe firmly to the pedal to ensure better power transfer.
  • They offer secure hold on the pedal and a better feeling on demanding trails.
Which cycling shoes should I use for spinning?
Spinning bikes are equipped with pedals that require cycling shoes and cleats with 2-bolt standard. You can find the matching cleats in our ROSE shop, so nothing stands in the way of your first spinning class.
Do I need special cycling shoes in winter?
Yes, if you want to ride longer tours in winter, we recommend winter cycling shoes. But what should I pay attention to when buying them?
  • In order to keep your feet dry, we recommend waterproof membranes in your mountain bike shoes.
  • We also recommend lined cycling shoes on cold days.
  • You should also check out waterproof socks and warming insoles..