•  50 000 tuotetta saatavilla heti toimitukseen
  •  Ilmainen palautus (kaikista EU-maista)
  •  Henkilökohtaista neuvontaa pyörän hankintaan
  •  30 päivän palautusoikeus
  •  Pyörät kootaan Saksassa

Oikealla tiedolla saavutat tavoitteesi nopeammin!
Ravitsemussuunnitelma PowerBarin avulla

Oikea ravitsemussuunnitelma on tärkeä osa paljon fyysistä ja henkistä suorituskykyä vaativissa suorituksissa. Lue PowerBarin vinkit, jotta pystyt antamaan kaikkesi ja suoriutumaan parhaalla mahdollisella tavalla!


YLEISET SUUNTAVIIVAT RAVITSEMUKSEEN:

  • Älä tee kokeiluja kilpailupäivänä. Jokainen pyöräilijä on erilainen. Käytä intensiivisiä harjoituksia ja harjoitusjaksoja sopivien ruoka-aineiden ja ravitsemusstrategioiden löytämiseen. Näin saat hyvän käsityksen, että MITÄ voit syödä, MILLOIN juoda ja KUINKA PALJON. Hyvissä ajoin etukäteen tehty työ voi säästää monelta epämiellyttävältä yllätykseltä kilpailupäivänä. Huomioi myös, että kilpailusta johtuva hermostuneisuus voi haitata ruoan imeytymistä.
  • Jätä huonosti sulavat ruoka-aineet pois. Rasvaiset, hyvin mausteiset tai paljon kuitua sisältävät ruoka-aineet, (esim. täysjyväleipä) voivat aiheuttaa epämukavuuden tunnetta tai vatsavaivoja kilpailutilanteessa, etenkin myöhäisessä vaiheessa kilpailua nautittuna.
  • 3-4 tuntia ennen kilpailua nautitun aterian tulisi sisältää paljon hiilihydraatteja lihasten hiilihydraattivarastojen täydentämiseksi. Ennen kilpailua syötäväksi voi suositella erityisen helposti sulavia ruokia, kuten maissihiutaleita, banaania, pastaa, maitoa, riisiä, höyrytettyjä porkkanoita, vähärasvaisia lihoja tai kastikkeita. Muista myös juoda tarpeeksi!

1-ENNEN KILPAILUA

Nauti hiilihydraattia sisältävä välipala ja kiinnitä huomiota nesteytykseen viimeisen tunnin aikana ennen kilpailua.
Hunajalla maustetut riisikakut tai energiapatukat, kutenPowerBar® ENERGIZE, ovat täydellinen yhdistelmä riittävän nesteytyksen kanssa. Jos vatsa on erittäin herkkä, on suositeltavaa pitäytyä pelkästään nestemäisissä hiilihydraatin lähteissä, kuten urheilujuomissa tai veteen liuotetuissa geeleissä.


2-KILPAILUN AIKANA

Syö säännöllisesti ja juo tarpeeksi kilpailun aikana.
Nesteen ja juomisen tarve kilpailun aikana riippuu monesta tekijästä, kuten: lämpötilasta, hikoilun määrästä ja kilpailun intensiteetistä. Jos et tiedä vielä sopivaa nesteytysstrategiaa, voit noudattaa seuraavaa ohjesääntöä: 150 ml urheilujuomaa (esim. PowerBar® ISOACTIVE Isotonic Sports Drink) aina 15 minuutin välein. Hiilihydraattivarastoja on lisäksi hyvä täydentää tasaisin väliajoin PowerBar® ENERGIZE -patukoilla tai POWERGEL®-geeleillä.

Sopiva määrä hiilihydraattia riippuu kilpailun kestosta ja intensiteetistä, sekä kyvystä sulattaa ja hyödyntää ravintoa kilpailun aikana. Tämän johdosta on erityisen tärkeää kokeilla erilaisia strategioita ennen kilpailua!


3-KILPAILUN JÄLKEEN /h3>

Kilpailun jälkeen nopea palautuminen on pääprioriteetti. Riittävän ja laadukkaan unen jälkeen, hyvä ravitsemusstrategia edistää nopeaa palautumista. Heti kilpailun jälkeen on tärkeää täydentää lihasten ehtyneet hiilihydraattivarastot (energiavarastot luurankolihaksissa ja maksassa). Proteiini on tärkeää suorituksesta aiheutuneiden lihasvaurioiden korjaamiseen, kun taas neste ja elektrolyytit (esim. natrium) auttavat nestetasapainon palauttamisessa. Suositeltavia palautumista edistäviä välipaloja ovat esimerkiksi PowerBar® RECOVERY Regeneration -juoma, the PowerBar® PROTEIN PLUS 52% -patukka, rinkeli ja lasi maitoa tai vähärasvainen voileipä sopivan juoman kanssa.


Hyödynnä näitä PowerBarin tarjoamia vinkkejä ja nauti ajamisesta!