Continental Grand Prix 5000
Kuningas on kuollut, eläköön kuningas!

We need your consent to load Youtube.

We use a third-party service to embed video content. This service may collect data about your activities. Please read the details and agree to use the service to view this video.

Grand Prix 4000 S II:n aika vallassa on tullut tiensä päähän – Continental on lopettanut tämän äärimmäisen suositun renkaan valmistamisen, vaikka se on edelleen yksi markkinoiden parhaista all-round-maantierenkaista. Saksalainen rengasasiantuntija päättikin saman tien julkistaa vanhan mallin korvaavan huippu-uutuuden Continental Grand Prix 5000 – ja kaiken lisäksi tubeless ready -version!

Tähän asti saksalaisella premium-luokan renkaista valmistavalla Continentalilla ei ole ollut mallistossaan ainuttakaan tubeless ready -rengasta maantielle. Parannellun Grand Prix 5000 -renkaan perinteisen avorengasversion lisäksi Continentalin mallistoon tulee nyt myös uusi tubeless-versio Grand Prix 5000 TL, joka vahvistaa entisestään yrityksen asemaa maailman johtavana suorituskykyisten maantiepyöränrenkaiden valmistajana.

Yksinkertaisesti parempi

Vierintävastus, pistosuojaus, mukavuus, paino... verrattuna edeltäjäversioon uusi Continental Grand Prix 5000 tarjoaa evoluution seuraavan askeleen jokaisella osa-alueella. Continentalin oma testilaboratorio raportoi n. 12 % matalamman vierintävastuksen, 20 % paremman pistosuojauksen ja huomattavasti parantuneen mukavuuden entistä paremman kolmikerroksiseen renkaan runkoon integroidun Active Comfort Technologyn ansiosta. Teknologia vaimentaa tehokkaasti värinää suoraan sen alkulähteillä ja parantaa siten ajotuntumaa. Tämän lisäksi Continental on saanut pudotettua Grand Prix 5000 -renkaan painoa n. 10 grammaa verrattuna edeltäjämalliin 4000 S II (25 mm:n leveydellä).

Black Chili Compound – tunnettu ja luotettava kumiseos uudella reseptillä

Erinomainen pito ja matala vierintävastus ovat haastava yhdistelmä. Yhden parantaminen vaatii yleensä kompromisseja toisen suhteen. Uuden Grand Prix 5000 -renkaan kehittämisessä Continental on parantanut tunnetun ja luotettavan Black Chili Compound -kumiseoksensa reseptiä saavuttaakseen näiden ominaisuuksien välille entistä paremman tasapainon. Renkaan jäykkyyttä ja tukevuutta on kehitetty ensistä paremmaksi, minkä ansiosta on saavutettu matalampi vierintävastus sekä parempi ajotuntuma samalla maksimoiden pidon määrän.

Laser Grip – Obi-Wan-Style

Pidon parantamiseksi nopeavauhtisissa mutkissa Continental on antanut Grand Prix 5000 -renkaalle Laser Grip -kuvioinnin kuviopinnan sivuosiin. Tämä pienipiirteinen kuviointi kaiverretaan kumin pintaan laserilla, mikä parantaa renkaan joustavuutta ja hallittavuutta kaarteissa.

Vectran™ Breaker – Siellä, kun tarvitset sitä.

Kaikki haluavat sitä... Maksimaalisen suojan rengasrikkoja vastaan. Mutta kukaan ei halua renkaisiinsa lisää painoa. Vectran™ Breaker -pistosuojaus Continental Grand Prix 5000 -renkaassa on hämähäkin verkon kestävyyden inspiroima ja se koostuu synteettisesti valmistetusta viimeisintä huipputeknologiaa edustavasta nestekidemuovista (LCP –liquid-crystalline polymer). Kestävä, tiheään punottu kuitu luo äärimmäisen tehokkaasti rengasrikoilta suojaavan kalvon renkaaseen lisäämättä juurikaan painoa.

Sisärenkailla vai ilman – Nyt on valinnanvaraa... vai onko?

Continental vahvistaa, että Grand Prix 5000 TL tarjoaa noin 5 % pienemmän vierintävastuksen verrattuna sisärenkaalliseen versioon samasta renkaasta. Lisäksi tubeless-rengas on mukavamman tuntuinen kuin sisärenkaallinen versio. Erityinen Tubeless Ready Bead -teknologia takaa ilmatiiviin liitoksen renkaan ja vanteen välille. Siten Grand Prix 5000 TL on yhteensopiva käytännössä kaikkien tubeless-ready-merkittyjen maantiekiekkojen kanssa ja pysyy turvallisesti ja tukevasti paikoillaan kovassakin kuormituksessa. Ylimääräisen sisäpinnassa olevan pinnoitteen ansiosta rengas on ilmatiivis jopa ilman tiivistysnesteen käyttöä. Continental suosittelee silti lisäämään heidän omaa Revo Sealant -tiivistysainetta maksimaalisen pistosuojauksen saavuttamiseksi.

Joten jos sinulla on jo olemassa tubeless-yhteensopivat kiekot, suosittelisimme ehdottomasti valitsemaan renkaan tubeless-version uudesta Grand Prix 5000 -renkaasta. Sillä miksi jättää hyödyntämättä tarjolla oleva parempi suorituskyky?